Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Το ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος ήταν καλεσμένος στο The 2night Show, αποκαλύπτοντας το ατύχημα που είχε στα σχολικά χρόνια και τον οδήγησε στο θέατρο. Τι είπε για την γιαγιά του Κατίνα Παξινού.

Καλεσμένος στο “2night Show” της Τετάρτης με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο οποίος μάλιστα μοιράστηκε μία ιστορία από τα σχολικά χρόνια και ένα ατύχημα που τον οδήγησε να ακολουθήσει την καριέρα του ηθοποιού, διαφοροποιώντας τα αρχικά του όνειρα.

Εγώ ξεκίνησα για μουσικός και πιάνο αλλά δυστυχώς είχα ένα πολύ σοβαρό ατύχημα στο σχολείο, που μου διέκοψε την πιανιστική μου καριέρα. Μου πέταξε ένας συμμαθητής την τσάντα από το παράθυρο με σκοπό να μπει μέσα ο καθηγητής στην τάξη κι εγώ να είμαι απ’ έξω. Αυτά τα αστεία. Εγώ ως αίλουρος πήδηξα για να μπω μέσα, αυτός δεν με είδε ότι ήμουν στον αέρα και πέρασαν τα χέρια μου μέσα από το τζάμι. Κόπηκα, τώρα δεν έχω τίποτα αλλά εκεί σταμάτησε η ένδοξη καριέρα. Είχα ταλέντο κι ήμουν 16. Έπεσα σε κατάθλιψη. Το επόμενο καλύτερο που μπορούσα να κάνω ήταν να γίνω ηθοποιός, που εκείνη την εποχή δεν ήταν ό,τι καλύτερο για μια αστική οικογένεια”, είπε ο γνωστός ηθοποιός για να προσθέσει:

Έγινε χαμός. Η γιαγιά μου, η Κατίνα Παξινού μου έδωσε την ευχή της. Ήταν επαναστάτρια. Τότε μη πούμε τι θεωρείτο μια ηθοποιός. Όταν είπα στη γιαγιά μου ότι θέλω να γίνω ηθοποιός μου χάρισε τον σταυρό της. Δυστυχώς μου τον έκλεψαν“, συνέχισε για να προσθέσει:

Το Όσκαρ της Παξινού (για την ταινία Για Ποιον Χτυπά η Καμπάνα) είναι στο σπίτι μου, σε ένα τραπέζι. Γνώρισα σαν παππού τον Αλέξη Μινωτή. Την έλεγα Παξινού, δεν την έλεγα γιαγιά και τον Μινωτή τον έλεγα Αλέκο. Ο αδερφός μου, ο Φαίδων πήγαινε και έβλεπε την παράσταση με την Παξινού, εγώ λύσσαγα να δω την πρόβα, να δω τι γίνεται πίσω στα παρασκήνια. Γεννήθηκα στο Hollywood, φύγαμε από εκεί όταν ήμουν 5 ετών. Το σπίτι μας στο Λος Άντζελες, η γιαγιά μου το πούλησε, έτρωγε τα λεφτά σαν πασατέμπος. Είναι αδύνατο να κάνεις καριέρα στο εξωτερικό. Απόδειξη ότι όσοι έχουν πάει, δεν τα έχουν καταφέρει“, είπε εν συνεχεία, αποκαλύπτοντας:

Όταν ασχολήθηκα με τα συνδικαλιστικά του θεάτρου, ήρθα σε σύγκρουση με τον Μινωτή και γίναμε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της εποχής. Με τον Μινωτή τα είχαμε “χαλάσει” για τα κληρονομικά. Πολύ δυσάρεστες ιστορίες. Μετά με φώναξε στο Εθνικό Θέατρο και πήγα φυσικά. Αλλά ήμουν νέος και ανακατεύτηκα με τα συνδικαλιστικά. Και βέβαια κάτι τέτοιο δεν το ανεχόταν καθόλου ο Μινωτής και με απέλυσε. Πιαστήκαμε στα χέρια στο Ηρώδειο. Δυσάρεστα πράγματα.

news247.gr