Αλέξης Μητρόπουλος: Η Κυβέρνηση της αριστεράς τώρα ξευτιλίζει τον κόσμο

3.12.2015

Κατατοπιστικότατος ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος σχετικά με τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στο ασφαλιστικό, τις οποίες ανέλυσε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μητρόπουλςο, δεν αφήνει κανένα περιθώριο δικαιολογίας στην Κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις που πρόκειται να κάνει στο ασφαλιστικό, καθώς οι συνέπειες θα είναι ολέθριες.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητρόπουλος επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει την ύπαρξη συγκεκριμένων μειώσεων για κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς θεσπίζεται η ρήτρα για τις επικουρικές συντάξεις που οδηγεί σε μεγάλες μειώσεις.

Παράλληλα «για τις κύριες συντάξεις προβλέπεται ένα κονδύλι, που αν το διαιρέσεις θα αφορά μία εθνική σύνταξη σε κάθε συνταξιούχο». Πάντως «όσοι περίμεναν να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ, που έβγαλαν αντισυνταγματικές τις μειώσεις του 2012», θα απογοητευτούν τόνισε ο κ. Μητρόπουλος.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για «προσχηματικό διάλογο», αφού, όπως είπε, δεν συνάδει «το να καλείς να συντάξουν κοινό ανακοινωθέν όταν στον προϋπολογισμό σου και σε νόμους λες ό,τι και να αποφασίσει επιτροπή σοφών, εγώ έχω αποφασίσει να κάνω αυτού του είδους και τόσες περικοπές».

Αναφορικά με το «περιουσιολόγιο» ο κ. Μητρόπουλος έκανε σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως η «Κυβέρνηση της αριστεράς τώρα ξευτιλίζει τον κόσμο». Συνέχισε προσθέτοντας ότι «όταν οι δανειστές σε πιέζουν να μπουν ρήτρες περιουσίας στις συντάξεις, ποιος ξέρει ότι μια κυβέρνηση έχουσα περουσιολόγιο δεν θα τεκμαρτοποιεί την περιουσία;».

Εκτός από την μείωση των συντάξεων, θα γίνει και αύξηση φόρων, επισημαίνει ο κ. Μητρόπουλος και συνεχίζει «η κυβέρνηση δέχτηκε μια ατζέντα, η κυβέρνηση θα πληρώνει την εθνική σύνταξη και τα ταμεία θα πληρώνουν το ανταποδοτικό κομμάτι. Ποτέ κράτος στην Ευρώπη δεν είπε δεν εγγυώμαι όλο το ποσό της σύνταξης αλλά το 1/3. Σήμερα τα ταμεία λεηλατημένα, με  αποθεματικά κυρούμενα, με θρυμματισμένη την αγορά εργασίας δεν μπορούν να εγγυηθούν το παραπανίσιο κομμάτι».

«Εγκληματικό για μια Κυβέρνηση» χαρακτήρισε το «να λέει ότι φεύγω από το ποσό της σύνταξης που δικαιούσαι και μένω στο μικρό κομμάτι που δικαιούσαι» και κατέληξε «Περρίσεψαν κάποια χρήματα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Η κυβέρνηση κακώς δεσμεύθηκε ότι θα κάνει μειώσεις. Να αφήσεις τις εγγυημένες συντάξεις και να τα βρει από την ανακεφαλαιοποίηση. Να καθίσει μια εθνική πρόταση και να δούμε για τη βιωσιμότητα.