Αλεξανδρούπολη: Απολύθηκε εργαζομένη επειδή συμμετείχε σε απεργία

8.4.2016

Απέλυσε εργαζόμενη γνωστό κατάστημα ένδυσης στην Αλεξανδρούπολη γιατί συμμετείχε στην απεργία, όπως καταγγέλλει  το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, για την απόλυση εργαζόμενης για συνδικαλιστικούς λόγους.

Το ΔΣ του σωματείου καταγγέλλει την εργοδοσία της επιχείρησης για την εκφοβιστική και παράνομη απόλυση εργαζόμενης, μέλους του σωματείου, από το κατάστημα της Αλεξανδρούπολης.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, η εργοδοσία της επιχείρησης, την Τρίτη 5/4/2016 ανακοίνωσε σε εργαζόμενη στο κατάστημα της Αλεξανδρούπολης την απόλυσή της. «Η συγκεκριμένη εργαζόμενη δουλεύει εδώ και μήνες στο κατάστημα χωρίς να της έχει γίνει άλλοτε καμία παρατήρηση για την απόδοσή της. Έπειτα από τη συμμετοχή της στην πρόσφατη απεργία στις 4 Φλεβάρη άρχισαν οι πιέσεις ώσπου σε τηλεφωνική επικοινωνία με την υπεύθυνη των καταστημάτων της ζητήθηκε να δηλώσει ότι θα είναι παρούσα στο κατάστημα όποτε της το ζητήσει η εργοδοσία άσχετα αν υπάρχει προκηρυγμένη για εκείνη τη μέρα γενική απεργία ή όχι. Επίσης, προσπάθησε η εργοδοσία να την εξαναγκάσει σε παραίτηση δημιουργώντας προβλήματα στη λήψη νόμιμης ολιγοήμερης εκπαιδευτικής άδειας που αιτούνταν έγκαιρα λόγω της φοίτησής της σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.

Το σωματείο θεωρεί απαράδεκτη τη στάση της εργοδοσίας. Απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης. Θεωρούμε ότι η απόλυση γίνεται για συνδικαλιστικούς λόγους και επομένως είναι άκυρη και καταχρηστική», αναφέρεται μεταξύ άλλων από το Σωματείο.