Αλεξανδρούπολη: Ύποπτη τζιχαντίστρια έλεγε πως θέλει να ενταχθεί στον ISIS στη Συρία για να γεννήσει τζιχαντιστές

8.1.2016

Πριν από λίγες ώρες αποκαλύφθηκε το θρίλερ που εκτυλίσσεται τον τελευταίο μήνα με την σύζυγο του επιχειρηματία η οποία μετά από ένταλμα της Ιντερπόλ συνελήφθη και είναι ύποπτη ως τζιχαντίστρια.

Εις βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα της Ιντερπόλ για αρπαγή ανηλίκου, μετά από καταγγελία του συζύγου της ότι η 29χρονη είχε απαγάγει των 4χρονο γιο τους και εντοπίστηκε στις 2 Δεκεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη, που βρέθηκε  μαζί με το παιδί της.

Η υπόθεση της συγκεκριμένης γυναίκας, που έχει διπλή αιγυπτιακή και ελβετική υπηκοότητα,  εκδικάστηκε χθες στο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης και η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας

Σύμφωνα με πληροφορίες η νεαρή γυναίκα  δηλώνει φανατική τζιχαντίστρια. Οι ίδιες πηγές ενημερώνουν ότι φέρεται να είχε πει στους αστυνομικούς πως σκοπός της είναι να μεταβεί άμεσα στη Συρία, προκειμένου να πολεμήσει στο πλευρό των ακραίων ισλαμιστών του ISIS.

Εντύπωση προκαλεί η «εξομολόγηση» της στους αστυνομικούς, κατά τη διαδικασία της ανάκρισης, ότι πηγαίνοντας στη Συρία για να ενταχθεί στον ISIS ήθελε να γεννήσει κι άλλα παιδιά ώστε να γίνουν «στρατιώτες του Αλλάχ», δήλωση την οποία αρνήθηκε χθες στο δικαστήριο.

Η ύποπτη αφέθηκε ελεύθερη δηλώνοντας πως θα συνεχίσει το ταξίδι προς την Τουρκία χωρίς να ξεκαθαρίσει εάν θα φτάσει στην Συρία, ενώ  το δικαστήριο έδωσε την επιμέλεια του παιδιού.