Αλεξιάδης: Κινδυνεύει με κατάρρευση το ασφαλιστικό

24.1.2016

Έτοιμος για ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, το πρωί της Κυριακής και μετά την απόφαση τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και να προχωρήσουν σε δίωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών. «Είμαι διατεθείμενος να μεταβώ σε οποιοδήποτε μπλόκο για ουσιαστικό διάλογο, όχι με συνθήκες Σερρών και Κομοτηνής» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε συζήτηση που είχε ο υπουργός με εκπροσώπους αγροτών από τα Τέμπη, στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, ο κ. Αλεξιάδης προειδοποίησε τους συνομιλητές του ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του Ασφαλιστικού αν δεν βρεθεί λύση και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει καμία αλλαγή για φέτος στο φορολογικό για τους αγρότες.

Εξήγησε ωστόσο ότι τα επόμενα χρόνια θα επέλθουν σταδιακές αλλαγές και σε αυτό τον τομέα ώστε να υπάρξει εξομάλυνση με το σύνολο των φορολογούμενων πολιτών.

Ερωτηθείς τι θα πράξει η κυβέρνηση αν τα σκληρά μέτρα περάσουν από τη Βουλή αλλά οι αγρότες  δεν θα έχουν χρήματα για να πληρώσουν τους φόρους, ο κ. Αλεξιάδης απάντησε: «Δεν θέλουμε να πάρουμε ούτε σπίτια, ούτε μηχανήματα αλλά θα πρέπει να δείτε τη συνολική εικόνα».

Παράλληλα, ο υπουργός δικαιολόγησε την οργή του αγροτικού κόσμου της χώρας για τα συνολικά προβλήματά τους, «αλλά δεν μπορούν να λυθούν όλα μέσα σε ένα χρόνο» είπε.

Σημειώνεται ότι και ο πρωθυπουργός έχει καλέσει τους αγρότες σε διάλογο, οι ίδιοι ωστόσο απαντούν ότι αφού πραγματοποιήσουν τις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει για Κυριακή και Δευτέρα, θα συσκεφθούν την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη και θα σκεφθούν τις επόμενες κινήσεις τους.