Αληθεύει ότι Αφγανοί νοικιάζουν σπίτια στον Κάλαμο Ωρωπού;

Οργιάζουν οι πληροφορίες ότι νοικιάζονται σπίτια στην περιοχή του Καλάμου και των Αγίων Αποστόλων για οικογένειες από το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με  πληροφορίες, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, έχει νοικιάσει περισσότερα από δέκα σπίτια και μια ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή του Καλάμου και των Αγίων Αποστόλων, για να εγκατασταθούν οικογένειες από το Αφγανιστάν. Μάλιστα τις οικογένειες αυτές τις εμφανίζουν ως ευκατάστατες, μεγαλοδικηγόρων και μεγαλογιατρών.

Οι πρόσφυγες αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με τους ήδη διαβιούντες στο Hotspot της Μαλακάσας και η ενοικίαση γίνεται από την Ύπατη  Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, σε συμφωνία με ιδιώτες-ιδιοκτήτες ακινήτων.

Πρόκειται για ένα νέο σχέδιο της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες, στην οποία ηγείται στη χώρα μας ο πρώην κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ώστε να μετεγκατασταθούν πρόσφυγες από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα. Φαίνεται ότι μια από τις περιοχές είναι και ο Κάλαμος.

Το ερώτημα είναι εάν η Δημοτική Αρχή γνωρίζει το γεγονός και αν έχει ενημερωθεί από την  Ύπατη Αρμοστεία. Μήπως πίσω από την Ύπατη Αρμοστεία κρύβεται κάποια ΜΚΟ; Η Δημοτική Αρχή, εάν  αληθεύουν οι πληροφορίες, έχει  λάβει μέτρα για να προστατεύσει αυτούς τους νέους εν δυνάμει οικιστές, οι οποίοι μπορεί να είναι φιλήσυχοι άνθρωποι και θέλουν να εγκατασταθούν στη χώρα μας;

Είναι ερωτήματα στα οποία η Δημοτική Αρχή οφείλει να δώσει απαντήσεις, δεδομένου ότι στην περιοχή έχουν γίνει μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις και αναμένεται να εξελιχθεί σε τουριστικό προορισμό της Βορειοανατολικής Αττικής. Επίσης απαντήσεις πρέπει να δοθούν και στους κατοίκους του Καλάμου που βρίσκονται σε αναστάτωση, λόγω του γεγονότος, καθώς δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συμφωνίες έχουν γίνει, για πόσο χρονικό διάστημα, ποιοι και πόσοι ακριβώς θα είναι οι νεοφερμένοι φιλοξενούμενοι ( ; ) ή μόνιμοι κάτοικοι ( ; ). Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε μάλιστα και συγκέντρωση των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  Γυμνασίου Καλάμου, όπου συζητήθηκε το θέμα.