Αλιευτικό σκάφος προσέκρουσε σε βράχια στο Άγιον Όρος

Το σκάφος προσέκρουσε σε ξέρα και μετά προσάραξε εκούσια στην βραχώδη περιοχή με αποτέλεσμα την πρόκληση ρήγματος. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός.

Προσάραξη αλιευτικού σκάφους σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (28/3) στο Άγιον Όρος. Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες η Λιμενική Αρχή Αγίου Όρους ενημερώθηκε για περιστατικό προσάραξης του Α/Κ “ΜΑΚΑΝΤΟΥΚΑ” Ν.Ι. 155, με δύο επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας.

Το εν λόγω σκάφος, κατά δήλωση Πλοιάρχου, προσέκρουσε σε ξέρα και στη συνέχεια προσάραξε εκούσια στην βραχώδη περιοχή με αποτέλεσμα την πρόκληση ρήγματος 25Χ30 εκατοστών στην δεξιά μεριά της πλώρης του σκάφους.

Στο σημείο κατέπλευσε προς τυχόν παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο διαπίστωσε ότι από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Α/Κ σκάφους μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

news247.gr