Αλπικό τοπίο οι ορεινές περιοχές των Δήμων Ωρωπού και Τανάγρας

 

Σε αλπικό τοπίο έμοιαζαν, σήμερα,  πολλές ορεινές περιοχές του Δήμου Ωρωπού και Τανάγρας από την έντονη χιονόπτωση της  προηγούμενης νύχτας. Το χιόνι που έπεσε σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας είχε ως αποτέλεσμα να το  στρώσει  για τα καλά στον Καλάμο, στο Καπανδρίτι, στη Μαλακάσα, στον Αυλώνα, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, αλλά και στην περιοχή των Δερβενοχωρίων.

Πολλοί ήταν αυτοί που βρήκαν την ευκαιρία να βγουν στην ύπαιθρο και να παίξουν με το χιόνι ή να φτιάξουν χιονάνθρωπους. Τα παιδιά το απόλαυσαν, καθώς ήταν το πρώτο χιόνι που έπεσε για το 2019 και κανείς δεν ήθελε να  χάσει αυτή την μοναδική ευκαιρία.

Πάντως πρέπει να σημειώσουμε ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού λειτούργησε άψογα και με σχέδιο,  με αποτέλεσμα όλες οι κεντρικές αρτηρίες να παραμείνουν ανοιχτές και οι οδηγοί να μην αντιμετωπίσουν κανένα, απολύτως, πρόβλημα.

Απόλυτα επιτυχής ήταν η αντιμετώπιση της επέλασης της κακοκαιρίας «Σοφία» και στο Δήμο Τανάγρας και συγκεκριμένα στα Δερβενοχώρια. Η Δημοτική Αρχή του κ. Βασίλη  Περγάλια είχε έγκαιρα προμηθευτεί αλάτι, ενώ το προσωπικό με εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες δουλεύοντας, συνεχώς, όλη τη νύχτα και διατήρησαν τους δρόμους σε όλη τη Δημοτική Ενότητα ανοιχτούς.