Αλ. Κωστάλας: Ποτέ δεν πήρα υπερωρίες στην ΕΡΤ

24.3.2016

Ο Αλέξης Κωστάλας είναι ένας ευγενέστατος, γλυκύτατος άνθρωπος. Ο «σερ» της παλιάς καλής τηλεόρασης. Ακούραστος εργάτης της ενημέρωσης. Ο απόλυτος επαγγελματίας. Ένας παρουσιαστής που χαίρεσαι να παρακολουθείς για το λόγο του και, κυρίως, τις γνώσεις του. Σε καθηλώνει όπως κάποτε ο Άλκης Στέας και ο Φ. Γερμανός.

Πρόσφατα μίλησε  στο «Όλα Καλά» του «Makedonia Tv» για τον μισθό που έπαιρνε στην ΕΡΤ όπου  τόνισε πως ποτέ του δεν πληρώθηκε για τις υπερωρίες που έκανε.

«Στην ΕΡΤ πληρωνόμουν τον μισθό ενός υπαλλήλου, δεν είχα κάποια ιδιαίτερη σύμβαση. Ότι πληρωνόντουσαν οι άλλοι, το ίδιο πληρωνόμουν και εγώ. Μετά, όταν πήρα τη σύνταξή μου από την ΕΡΤ, συνέχισα να κάνω πράγματα για την ΕΡΤ, αλλά ότι έκανα και κάνω για την ΕΡΤ τα τελευταία 16 χρόνια, είναι χωρίς αμοιβή και με δική μου απόφαση. Όταν είσαι υπάλληλος, έχεις έναν μισθό. Δεν έχω πάρει ποτέ υπερωρίες στην ΕΡΤ, δεν έχω πληρωθεί ποτέ για Κυριακή ή Σάββατο. Έκανα ατελείωτες ώρες, αλλά ποτέ δεν πήγα να τα ζητήσω. Κακώς, δεν φταίει η ΕΡΤ, εγώ δεν πήγα να τα ζητήσω», είπε μεταξύ άλλων.