Αλ. Μητρόπουλος: Στο 20% οι μειώσεις των νεοσυνταξιούχων

4.12.2015

Ευθεία απάντηση στο Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Νεφελούδη έδωσε σήμερα ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αλ. Μητρόπουλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κ. Μητρόπουλος, ο ποίος χθες μίλησε για μειώσεις στις συντάξεις κατά 1,8Δις ευρώ, όπως καταγράφεται στο προϋπολογισμό ο οποίος ψηφίζεται αύριο είπε «Στο αυριανό προϋπολογισμό περιέχονται οι μειώσεις. Άρα ο επόμενος νόμος που θα έρθει θα λάβει υπόψη το ποσοτικοποιημένο του προϋπολογισμού. Τώρα θα πουν ναι στις μειώσεις και ναι στον κανόνα βιωσιμότητας. Θα εφαρμοστεί ο κανόνας της αυτοχρηματοδότησης των επικουρικών συντάξεων».

Και πρόσθεσε «Ολόκληρη την εθνική σύνταξη, τα 384 ευρώ, θα τη συνδυάζει με 35 χρόνια ασφάλισης. Άρα  τα θύματα της νέας παρέμβασης θα είναι οι επικουρικές συντάξεις που οι μειώσεις θα υπερβούν το 20%, οι νεοσυνταξιούχοι και όσοι έχουν κάνει αίτηση αλλά δεν έχουν πάρει ακόμα συντάξεις. Από αυτά που έδωσε ο υπουργός χθες, δεν βλέπω μειώσεις πάνω από 20% σε καμία κατηγορία συντάξεων. Κυρίως στις επικουρικές συντάξεις λόγω της ρήτρας».