Αμπελώνας Βακιρτζή: Όταν η ποιότητα αγκαλιάζει την παράδοση

Στο φιλόξενο χώρο του Οινοποιείου Βακιρτζή, στις Αφίδνες Αττικής, μπορείτε να δοκιμάσετε και να προμηθευτείτε κρασιά εξαιρετικής ποιότητας που παράγονται από την οικογένεια Βακιρτζή, με μεράκι και σεβασμό στην παράδοση.

Η οικογενειακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 2006 και αποτελεί το «απόσταγμα» της εμπειρίας είκοσι και πλέον ετών από την ενασχόληση με την αμπελοκαλλιέργεια και την οινοποίηση, εκφράζοντας το μεράκι για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών τόσο από ελληνικές όσο και διεθνείς ποικιλίες, συνδυάζοντας την τεχνολογία με την παράδοση.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΒΑΚΙΡΤΖΗΟ Αμπελώνας Βακιρτζή βρίσκεται στη Βοιωτική γη, στους πρόποδες του Πτώου Όρους και καλύπτει έκταση 45 στρεμμάτων.

Η κλίση του εδάφους και ο προσανατολισμός του αμπελώνα σε συνδυασμό με το ελαφρύ αμμουδερό χώμα βοηθούν στην τέλεια αποστράγγισή του και στην παραγωγή σταφυλιών με πλούσια αρώματα και ισορροπημένες οξύτητες.

Το μικροκλίμα της περιοχής με τους ήπιους βροχερούς χειμώνες, την μεγάλη ηλιοφάνεια του καλοκαιριού αλλά και τις νυχτερινές αύρες που δροσίζουν τα κλήματα, είναι ιδανικό για την σωστή ωρίμανση των σταφυλιών και για την υψηλή ποιοτική τους απόδοση.

Η φιλοσοφία της οικογένειας θέτει ως πρωταρχικό στόχο την ανάδειξη του παραδοσιακού ποιοτικού κρασιού ως ιδανικού συντρόφου της καθημερινότητας και βασικού στοιχείου της Ελληνικής διατροφής σε συνδυασμό με την οικολογία.

Με αυτό το γνώμονα, η καλλιέργεια  γίνεται με παραδοσιακό τρόπο και δεν χρησιμοποιούνται ζιζανιοκτόνα, όπως επίσης δίνεται μεγάλη προσοχή στην αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων. Παράλληλα η στρεμματική απόδοση είναι μικρή και ο τρύγος γίνεται την κατάλληλη στιγμή της πραγματικής ωρίμανσης των σταφυλιών.

ΨΥΧΟΜΕΝΕΣ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣΣτο οινοποιείο Βακιρτζή, οινοποιούν Λευκές Ποικιλίες με κλασσική λευκή οινοποίηση, ζύμωση σε ψυχόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18⁰С, καθώς επίσης και Ερυθρές  Ποικιλίες με κλασσική ερυθρά οινοποίηση, ωρίμανση για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και παλαίωση για επιπλέον 12 μήνες στην κλιματιζόμενη κάβα που διαθέτει.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ο χώρος του οινοποιείου διακοσμημένος με εκλεπτυσμένη αισθητική, που αντανακλά την επιτηδευμένη  δουλειά αλλά και το μεράκι της οικογένειας. Το κελάρι, άψογα προσεγμένο, βάζει την τελευταία πινελιά στο συνολικό αποτέλεσμα, συνθέτοντας ένα κράμα του παλιού με την ποιότητα.

ΚΕΛΑΡΙΈνα ξεχωριστό οινοποιείο που πραγματικά αξίζει να επισκεφθείτε για να θαυμάσετε τον ζεστό και φιλόξενο χώρο του αλλά και να γευθείτε τις ποικιλίες κρασιών που διαθέτει, αποκτώντας μια διαφορετική εμπειρία από όσα μέχρι τώρα γνωρίζατε.

Καθημερινά η οικογένεια Βακιρτζή βρίσκεται εκεί για να σας υποδεχθεί προσφέροντας σας κρασιά  που η γεύση και η άριστη ποιότητα τους θα σας συναρπάσουν.

 

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΒΑΚΙΡΤΖΗΣ

                                                                            ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

                                                                   (ΧΥΜΑ ΚΑΙ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ)

                                           ΛΕΥΚΑ ΞΗΡΑ                                                 ΕΡΥΘΡΑ ΞΗΡΑ        

                                            ΜΟΣΧΑΤΟ                                                      CABERNET – MERLOT

                                            CEWURZTRAMINER                                        MERLOT

                                            ΑΣΥΡΤΙΚΟ                                                      CABERNET SAUVIGNON

                                            CHARDONNAY                                                SYRAH

                                            ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ                                                 TANNAT

                                            ΡΟΔΙΤΗΣ                                                         ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ

                                         ΡΟΖΕ ΞΗΡΑ                                                      ΗΜΙΓΛΥΚΑ

                                           MERLOT                                                             ΛΕΥΚΟΣ

                                           TANNAT                                                             ΡΟΖΕ

                                           SYRAH                                                                ΕΡΥΘΡΟΣ