Ανάρπαστες οι βίλες και οι παραλιακές μονοκατοικίες εντός Αττικής ενόψει Πάσχα-Πού κυμαίνονται οι τιμές

«Η πληρότητα έχει ξεπεράσει το 80%» αναφέρει στο newsbeast.gr ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων

Το «μπλόκο» για τις μετακινήσεις εκτός νομού μπήκε και επίσημα από την κυβέρνηση το απόγευμα της Τετάρτης (21/4). Οι Αθηναίοι όμως αναζητούν διεξόδους για να περάσουν το Πάσχα μαζί με τις οικογένειές τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Έτσι δημιουργήθηκε μια νέα τάση… η αναζήτηση για παραθαλάσσιες βίλες και μονοκατοικίες φυσικά εντός Αττικής.

Όλοι αναζητούν ένα ακίνητο κοντά στη θάλασσα που περιβάλει την Αττική και μετά από πολλούς μήνες τα ακίνητα που διατίθενται με βραχυχρόνια μίσθωση (Airbnb) γίνονται ανάρπαστα με τις τιμές ανεβαίνουν σε αφύσικα για την εποχή επίπεδα.

Οι ιδιότυποι αυτοί εκδρομείς ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους και αναζητούν το σπίτι που θα τους φιλοξενήσει για να σουβλίζουν τον οβελία και να ευχηθούν «Χριστός Ανέστη».

Οι περιοχές όπου έχει αυξηθεί η ζήτηση καταλυμάτων ενόψει Πάσχα αφορούν όλη την παραλία της Αττικής, από τη Βάρκιζα, το Λαγονήσι, τη Σαρωνίδα, την Ανάβυσσο, έως το Σούνιο, το Πόρτο Ράφτη και το Λαύριο.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο newsbeast.gr ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.) Ανδρέας Χίος «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για μονοκατοικίες και βίλες σε όλο το παραλιακό μέτωπο».

Ξεπέρασε το 80% η πληρότητα

Μέχρι σήμερα, Πέμπτη (22/4) σύμφωνα με τον Ανδρέα Χίο η πληρότητα έχει ξεπεράσει το 80%. «Αναμένουμε πως θα φτάσει το 100% τα επόμενα εικοσιτετράωρα», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α..

«Οι ημέρες που επιλέγουν για τη ”μίνι” απόδρασή τους οι Αθηναίοι είναι από τη Μεγάλη Παρασκευή έως τη Δευτέρα του Πάσχα» αναφέρει.

Πού κυμαίνονται οι τιμές

Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με το ακίνητο υπογραμμίζει ο Ανδρέας Χίος.

«Μία μονοκατοικία με 2,3 υπνοδωμάτια ξεκινά από τα 80 με 100 ευρώ και ανεβαίνει αναλόγως με τις παροχές που προσφέρει. Υπάρχουν βίλες που κοστίζουν από 1.000 μέχρι 1.200 ευρώ την ημέρα» εξηγεί.

Ποια σπίτια έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση

Εκτός από το ότι οι κατοικίες πρέπει να είναι εντός της Αττικής τα σπίτια που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση είναι όσα διαθέτουν παροχές όπως μπάρμπεκιου.

«Οι περισσότεροι επιλέγουν ακίνητα τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από οκτώ άτομα και έχουν από τέσσερα και πάνω δωμάτια» προσθέτει.

«Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον είναι πιο έντονο για τις γιορτινές μέρες του Πάσχα. Για πιο μετά και κυρίως για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο έχουμε ήδη κρατήσεις από ξένους» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.).

newsbeast.gr