Ανάρτηση πανό στην Ακρόπολη υπέρ των προσφύγων

18.3.2016

Με μία συμβολική κίνηση η πρωτοβουλία Safe Passage-Stop WARS κρέμασε νωρίτερα πανό διαμαρτυρίας στον βράχο της Ακρόπολης.

«Open Borders – Safe Passage – Stop Wars» τα συνθήματα σε μία ημέρα που πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαικής Ενωσης για την προσφυγική κρίση.

Το μήνυμα της πρωτοβουλίας:

«Απέναντι στη λογική της Ευρώπης φρούριο εμείς προτάσσουμε την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά. Εδώ και μήνες σύσσωμη η ελληνική κοινωνία πρωτοστατεί σε ένα πρωτόγνωρο κίνημα αλληλεγγύης στα νησιά και τις πόλεις. Η κοινωνική πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία Safe Passage- Stop WARS υπερασπίζεται το δικαίωμα των προσφύγων στη ζωή και την αξιοπρέπεια. Αγωνιζόμαστε για να υπάρξει ασφαλής δίοδος για όλους τους πρόσφυγες, για όλους τους κατατρεγμένους που βιώνουν τον πόλεμο και έρχονται αντιμέτωποι με το θάνατο. Να νικήσει η ζωή, να νικήσει η αλληλεγγύη ενάντια στις ακροδεξιές φωνές της Ευρώπης, ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό. Η Ευρώπη δεν έχει δικαίωμα να καταπατήσει την συνθήκη της Γενεύης και τις διεθνείς συμβάσεις που προστατεύουν τους πρόσφυγες. Αλληλεγγύη-Ισότητα-Δημοκρατία.»