Ανάσα για τον εμπορικό κόσμο η γιορτή του Αη Λιά στον Ωρωπό

Ανάσα για τον εμπορικό κόσμο του Ωρωπού αποτέλεσε η μεγάλη γιορτή του Προφήτη Ηλία, σε συνάρτηση με το ετήσιο μεγάλο παζάρι που διοργανώνεται στη Σκάλα Ωρωπού.

Εκατοντάδες ήταν οι επισκέπτες στην περιοχή οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι  τον πολύ  καλό και ζεστό καιρό και τις καλοκαιρινές διακοπές τους, βρήκαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια βόλτα στον Ωρωπό.

Στην παραλιακή οδό δεν έπεφτε καρφίτσα καθώς είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές.  Αυξημένη ήταν και η κίνηση στα Ferry Boat  από και προς Ερέτρια. Φυσικά  η μάχη της καρέκλας στις γνωστές καφετέριες και εστιατόρια  της περιοχής, για  μια προνομιακή θέση με θέα την θάλασσα, είχε την τιμητική της.

Πολλοί ήταν και οι οικιστές οι οποίοι ήρθαν στις παραθεριστικές τους κατοικίες για να δώσουν μια άλλη νότα ζωής στην ευρύτερη περιοχή.

Ο εμπορικός κόσμος έδειξε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την κίνηση, καθώς γέμισαν τα μαγαζιά με κόσμο και ανέβηκε ο τζίρος τους.

Βεβαίως, όπως τονίζουν, παρά την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι γέμισαν επιτέλους τα μαγαζιά τους, ο τζίρος, σε σχέση με πέρυσι, ήταν, εμφανώς, πεσμένος. Ελπίζουν όμως,  το επόμενο διάστημα, το οποίο θεωρείται περίοδος καλοκαιρινών  διακοπών, να εμφανίσει ανάλογη εικόνα, όσον αφορά την κίνηση, ευελπιστώντας  ότι  θα παραμείνουν η και θα έρθουν και άλλοι επισκέπτες στην περιοχή, ώστε να ενισχυθεί ο τζίρος των καταστημάτων.

Σε κάθε περίπτωση όλοι θεωρούν ότι ήταν μια καλή αρχή για την τουριστική περίοδο της περιοχής, αν και, όπως τονίζουν, θα πρέπει να υπάρξει μια άλλη πολιτική αξιοποίησης του συγκριτικού πλεονεκτήματος που έχει ο Ωρωπός, για την προσέγγιση επισκεπτών, με στόχο να διευρυνθεί η τουριστική περίοδος και η κίνηση στα μαγαζιά.