Ανέκρουσε πρύμνα ο Γ.  Γιασημάκης στο θέμα των Προέδρων  των Τοπικών Συμβουλίων

Ανέκρουσε πρύμνα ο νέος Δήμαρχος Ωρωπού κ Γ. Γιασημάκης μετά από ερώτηση του πρώην Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση για το τι θα πράξει για τη λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίων και εάν θα δοθεί στους Προέδρους γραφεία και γραμματειακή υποστήριξη.

Ο κ. Γιασημάκης, αφού παραδέχτηκε ότι οι Πρόεδροι έχουν αρμοδιότητες, που πρέπει να τις ασκήσουν,  έχουν και πάγια με βάση πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, όπως ενημέρωσε το Σώμα, θα τους παραχωρήσει, ως  οφείλει, εκ του  νόμου, γραφεία και γραμματειακή υποστήριξη τις επόμενες μέρες.

Έτσι, μετά το καψόνι που έκανε σε εκλεγμένους Προέδρους  των Τοπικών Κοινωνιών του Δήμου Ωρωπού, που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις διαρρήξεις στις οποίες προέβησαν σύμβουλοί του, φαίνεται ότι, επιτέλους, αντελήφθη το λάθος στο οποίο τον οδήγησαν συνεργάτες του.

Αναμένουμε τα πράξει τα νόμιμα άμεσα για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και οι Τοπικές κοινότητες να μην είναι έρμαια της όποιας μειοψηφίας στα Τοπικά Συμβούλια. Κυρίως όμως να μην διχάζει τις μικρές κοινωνίες του Δήμου.