Ανήσυχη η Μπακογιάννη για τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία

24.11.2015

Ιδιαίτερα ανήσυχη για τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ακόμη και το ενδεχόμενο διάσπασης εμφανίστηκε, σήμερα, η Ντόρα Μπακογιάννη στη πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενη στο φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών είπε ότι «Όλοι οφείλουμε να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγγνώμη από τους νεοδημοκράτες» και πρόσθεσε «Σήμερα το κλίμα είναι πολύ βαρύ. Είμαστε όλοι πληγωμένοι και ταπεινωμένοι από τη χλεύη των αντιπάλων. Δεν μας αξίζει. Η ΝΔ δεν είναι ούτε ο Παπαμιμίκος, ούτε οι 4 υποψήφιοι. Είναι η  βάση της, οι φίλοι της, τα  στελέχη της, οι εθελοντές. Υπήρχε ένα τεχνικό πρόβλημα άλλα υπάρχει και ένα πολιτικό θέμα. Η ΝΔ την τελευταία  5ετια διελύθη πολιτικά  και οργανωτικά. Τα στελέχη ήταν κατώτερα των προσδοκιών».

Αναφερόμενη στις εσωκομματικές εκλογές του 2009 υποστήριξε ότι «Όταν είχα εγώ τα εσωκομματικά με τον Α. Σαμαρά το σύστημα έπεσε 4 φορές. Έγιναν σημεία και τέρατα. Είπα ότι δεν θα θέσω εγώ την ενότητα της ΝΔ σε κίνδυνο και βγήκα στον αέρα  και είπα ότι δέχομαι το αποτέλεσμα γιατί πρώτα από όλα η ΝΔ  είναι  το σπίτι μας».

Συνέχισε λέγοντας πως «Για αυτό σήμερα λέω στους 4 υποψήφιους κατεβάστε τους τόνους. Στόχος μας είναι η ΝΔ και να κρατήσουμε το κόμμα ενωμένο».

Στο ερώτημα εάν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης η απάντηση ήταν σαφής «Ναι υπάρχει κίνδυνος (διάσπασης). Γι αυτό λέω σήμερα κατεβάστε παιδιά τους τόνους κι αφήστε τις προσωπικές επιθέσεις. Εάν η συζήτηση περί παραίτησης Μεϊμαράκη  είχε γίνει στην αρχή της προεκλογικής περιόδου θα ήταν θεμιτή, όταν όμως γίνεται στο τέλος της προεκλογικής περιόδου είναι αστείο και να λέγεται. Πρέπει να κάνουμε εκλογές το συντομότερο δυνατό. Θα ήμουνα αποφασισμένη να πάμε σε χειροκίνητες εκλογές».

Στήριξε την άποψή της  λέγοντας ότι «Στην ΝΔ σήμερα υπάρχουν διαφορές. Υπάρχει και μια κεντρική διαφορά που ανεδείχθη μετά τον προεκλογικό αγώνα. Είπαμε σαν ΝΔ προεκλογικά  ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση και οι Έλληνες μας έδωσαν 28%. Τώρα αυτό ξανά ανεδείχθη γιατί υπάρχει μια μερίδα συνάδελφων που λέει ότι αυτή η πολιτική  και αυτή η στρατηγική ήταν λάθος. Όμως αυτή η πολιτική είχε την απόλυτη πλειοψηφία των οργάνων. Αυτή είναι η γραμμή και όταν  είναι στρατηγικές επιλογές χρειάζεται να συζητηθούν και αυτό θα γίνει σήμερα. Η ΝΔ σήμερα το βράδυ πρέπει να  βγει ενωμένη και δυνατή. Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα στους πολίτες».

Η κα Μπακογιάννη άσκησε δριμεία κριτική και στην κυβερνητική πολιτική λέγοντας ότι «Η όλη διαχείριση των θεμάτων εσωτερικής ασφάλειας είναι άκρως ανησυχητική σήμερα σε αυτήν την χώρα. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία έμμεση άτυπη διαπραγμάτευση κυβερνητικών παραγόντων και καταδικασμένων για τρομοκρατία, βρισκόμαστε μπροστά σε κείμενα μίσους από ανθρώπους της τρομοκρατίας. Σε αυτό συντάσσομαι με τον Πανούση.

Ήμουν εδώ όταν καταδίκασα την λογική των 2 άκρων.  Πάντα λειτουργούσα με το δεδομένο ότι θα πρέπει να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία.  Υπάρχει  όμως ένα μικρό κομμάτι το οποίο σήμερα ακολουθεί μία διαφορετική λογική. Η κυβέρνηση συνεχίζει να συζήτα και να διαβουλεύεται με τους τρομοκράτες. Υπάρχει θέμα με τον υπ. Δικαιοσύνης».

Όσο για τις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία υποστήριξε «Είμαι φανατικός οπαδός του διαλόγου με την Άγκυρα και πιστεύω σε αυτόν. Ευχήθηκα καλή επιτυχία στον Τσίπρα και το μόνο που παρατήρησα ήταν ότι πρέπει να πάει καλά προετοιμασμένος. Η συναίνεση στην εξωτερική πολιτική δεν απαιτείται κερδίζεται.  Η κυβέρνηση αυτή παραπαίει πλήρως».