Αναβίωσε για 6η φορά ο Αρβανίτικος Γάμος στον Κάλαμο

Τον 6ο Αρβανίτικο γάμο αναβίωσε, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, ο Πολιτιστικός και Αρβανίτικος Σύλλογος “ΜΠΕΣΑ” Καλάμου σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ του Δήμου Ωρωπού, στην πλατεία του Καλάμου.  Ο Κώστας και η Φωτούλα ενώθηκαν με τα με τα δεσμά του γάμου τηρώντας όλα τα έθιμα των προγόνων τους, ξεπερνώντας ακόμη και τα εμπόδια των συνοικεσίων αλλά και τις προστριβές για την προίκα της νύφης μεταξύ των συμπεθέρων.

Βεβαίως οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες  δεν ευνόησαν την προσέλευση πολλών επισκεπτών αν και  οι ερμηνείες των συντελεστών της παράστασης ήταν εξαιρετικές και ξεπέρασαν κάθε προσδοκία σκορπώντας ικανοποίηση και άφθονο γέλιο.

Το παρόν έδωσαν  ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθ. Μπούρας, οι Δήμαρχοι Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης και Τανάγρας κ. Β Περγάλιας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού κ. Στ. Γκικάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δ. Βελτανιώτης, Αν. Γαζβινιάν, Κ. Δέδες, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ κ. Στ. Δάβρης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Μιχ. Τόλιας, ο Πρόεδρος της  Τ.Κ. Καλάμου κ. Δ. Χορμοβίτης, ο επικεφαλής της Δυναμικής Πολιτείας κ. Γ. Γιασεμάκης,  και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γ. Μαντάς (και Πρόεδρος της Β/μιας Σχολικής Επιτροπής) , Ν. Τζεβελέκος, Θεοδώρου, Π. Πέππας, Αγγ. Χατζηιωάννου και Γ. Αρμυριώτης.

Πάντως όλοι αποζημιώθηκαν από την υπέροχη μακαρονάδα που συνοδεύτηκε από κοκκινιστό μοσχάρι πατροπαράδοτο έθιμο των Αρβανιτών. Το γλέντι στο γάμο έκλεισε ο τραγουδιστής κ. Κ. Μπρέμπος και η ορχήστρα του.