Αναβαθμίζεται το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας και Internet στη Δημοτική Ενότητα Αφιδνών και Ιπποκράτειου πολιτείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16.02.2018

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Κατάστημα Αφιδνών, στην οποία μετείχαν ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Πούλος, o Υποδιευθυντής του Τεχνικού Τμήματος της COSMOTE κ. Γιάννης Χριστινάκης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Συντονιστικού Ελέγχου κα Εύα Μακρή και κάτοικοι της περιοχής.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η πορεία αναβάθμισης του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας και Internet της Δημοτικής Ενότητας Αφιδνών, με την τοποθέτηση οπτικών ινών. Το έργο υλοποιείται από την COSMOTE, σε συνεργασία και συνδρομή του Δήμου Ωρωπού.

Ήδη αναβαθμίζεται το δίκτυο στις περιοχές των Αφιδνών, ενώ έχουν προγραμματιστεί εργασίες αναβάθμισης και στην περιοχή της Ιπποκράτειου Πολιτείας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, αναμένεται μέχρι τα τέλη του δευτέρου εξαμήνου του 2018 να έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση σε όλη την έκταση της Δημοτικής Ενότητας. Με την ολοκλήρωση του έργου, πάνω από το 80% των χρηστών θα έχουν στη διάθεσή τους γραμμή VDSL, η οποία θα αποδίδει ταχύτητες έως και 50 Mbps .

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Αφιδνών, κ. Γιώργος Πούλος:
«Η αναβάθμιση της ψηφιακής υποδομής στην περιοχή είναι μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη. Δημιουργεί νέες δυνατότητες για τις τοπικές επιχειρήσεις αλλά και για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Ως Δημοτική Αρχή είμαστε σε άμεση συνεννόηση με την COSMΟΤΕ και παρέχουμε κάθε βοήθεια, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί ομαλά στο συντομότερο δυνατό χρόνο».

Από το Γραφείο Τύπου

του Δήμου Ωρωπού