Αναβλήθηκε η σύσκεψη του EuroWorking Group

21.10.2015

 

 

 

Καθυστερεί η εκταμίευση της δόσης όσο η Ελλάδα δεν εφαρμόζει πλήρως τα προαπαιτούμενα

 

 

Τη γνωστή συνταγή της άσκησης κάθε δυνατής πίεσης επαναφέρουν οι δανειστές μας για να κάμψουν την αντίσταση της κυβέρνησης, ώστε να υιοθετηθούν και να περάσουν από το Κοινοβούλιο όλα τα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση και την απελευθέρωση της δόσης των 2 δις ευρώ.

 

 

Χθες οι θεσμοί έστειλαν ένα ακόμα σαφές μήνυμα ότι δεν θα υπαναχωρήσουν στα συμπεφωνημένα καθώς ανέβαλαν τη σύσκεψη του EuroWorking Group εξαιτίας του γεγονός ότι δεν έχουν εφαρμοστεί όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, η τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής οικονομολόγων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη, αναβλήθηκε. Στη σύσκεψη θα γινόταν ενημέρωση από τους Θεσμούς, για την πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος, ώστε να γίνει το πρώτο βήμα για την εκταμίευση του πρώτου μέρους της δόσης.

 

 

Όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η τηλεδιάσκεψη δεν θα γίνει επειδή η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα στο σύνολό τους, και το θέμα θα συζητηθεί μόλις αυτά εφαρμοστούν πλήρως. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα καθυστερήσει έτι περισσότερο η καταβολή της δόσης.