Αναβολή της διαδικασίας εκλογής Προέδρου για τη Νέα Δημοκρατία

22.11.2015

Πριν από λίγα λεπτά η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Ν.Δ. αποφάσισε την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας για την εκλογή προέδρου της παράταξης, μετά από το πρωτοφανές φιάσκο που ξεκίνησε σήμερα το πρωί με το online πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο σύστημα.

Οι εσωκομματικές αντιδράσεις είναι εντονότατες και αναζητούνται ευθύνες, γεγονός που θα επιφέρει ενδεχομένως άμεσες και ραγδαίες εξελίξεις τόσο στις εκ νέου υποψηφιότητες για την προεδρία, όσο και στη σύσταση του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας θα προσχωρήσει άμεσα σε Έκτακτο Συνέδριο, ενώ από το σύνολο σχεδόν των μελών της ΚΕΦΕ ζητήθηκε η παραίτηση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Μεγάλη απογοήτευση βιώνουν οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. αλλά και τα στελέχη του κόμματος, για το άνευ προηγουμένου πολιτικό φιάσκο που πλήττει την ενότητα της παράταξης, την οποία οι παλαίμαχοι του κόμματος είναι διατεθειμένοι να την προστατέψουν με κάθε τρόπο.

Το χρονικό της κατάρρευσης των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ.

Μεγάλο πρόβλημα παρουσιάστηκε από το πρωί στο online σύστημα ψηφοφορίας της Ν.Δ. με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία, που θα ξεκινούσε στις 7.00π.μ.

Ελάχιστη ώρα αφού άνοιξαν οι κάλπες, «έκλεισε» το online σύστημα, το οποίο δοκιμαζόταν όλο το βράδυ προς αποφυγήν επιπλοκών, αλλά τελικά η δυσάρεστη έκπληξη δεν αποφεύχθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την περασμένη Πέμπτη έγινε Back up, ώστε σε περίπτωση που δεν λειτουργούσε το πρώτο σύστημα να λειτουργήσουν τα επόμενα δύο.

Κομματικό στέλεχος, με εμπειρία από τις εσωκομματικές εκλογές του 2009, είπε πως διατηρούσε τις επιφυλάξεις του για τη σημερινή εκλογική διαδικασία, καθώς δεν ήξερε πως θα λειτουργήσει το σύστημα, αφού το 2009 επί μία εβδομάδα γίνονταν δοκιμές στο σύστημα προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του, ενώ τώρα η πρώτη δοκιμή έγινε μόλις χθες, Σάββατο, δηλαδή μια μέρα πριν και κατά τη διάρκεια της δοκιμής παρουσιάστηκαν κάποια τεχνικά προβλήματα.

Σήμερα  το πρωί δεν άνοιξε το σύστημα, προκαλώντας αναστάτωση στους κόλπους του κόμματος και ένα μεγάλο πολιτικό φιάσκο για την παράταξη, τινάζοντας στον «αέρα» την εκλογική διαδικασία Προέδρου.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Ν.Δ. συνεδρίασε για να αποφασίσει αν και με ποιο τρόπο θα εξελιχθεί η διαδικασία εκλογής Προέδρου, καθώς το αδιάβλητο είχε ήδη χαθεί και όσο η ώρα προχωρούσε  δεν ετίθετο εκ των πραγμάτων θέμα ψηφοφορίας για σήμερα.

Ανακοίνωση της ΚΕΦΕ της Ν.Δ. για την αναβολή της εκλογής Προέδρου

“Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.

Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται.”

 

 

Επεξεργασία