Ανακάλεσαν τις άδειες των καταστημάτων για τα τραπεζοκαθίσματα στο Δήμο Ωρωπού

12.4.2016

Αναβρασμός  και αγανάκτηση επικρατεί στους ιδιοκτήτες των αναψυκτηρίων και καταστημάτων εστίασης, στην παραλία της Σκάλας Ωρωπού, Χαλκουτσίου και Αγ. Αποστόλων, από την   απόφαση της Διοικητικής Περιφέρειας  Αττικής, για ανάκληση των αδειών  εγκατάστασης τραπεζοκαθισμάτων, στην χερσαία περιοχή  ιδιοκτησίας του Λιμεναρχείου,  παραμονές της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου.

Οι καταστηματάρχες, όπως κάθε χρόνο, υπέβαλαν κανονικά τις αιτήσεις για τη χορήγηση των σχετικών αδειών,  ώστε να λειτουργήσουν κανονικά τα καταστήματα και το 2016 και να είναι τυπικά εντάξει. Το Λιμενικό Ταμείο Σκάλας Ωρωπού  πρωτοτύπησε, για μια ακόμη φορά, καθώς, φέτος, κατά υπέρβαση του νόμου, ζήτησε οι άδειες να έχουν τριετή διάρκεια με ετήσια χρέωση.

Η νεοτερικότητα αυτή αντιβαίνει, εμφανώς, στη νομοθεσία και για αυτό οι αιτήσεις των αδειών ανακλήθηκαν, ώστε να υπάρξει η σχετική διόρθωση με βάση την κείμενη νομοθεσία, η οποία προβλέπει ετήσια παραχώρηση των χώρων χρήσης.  Αλλά ο χρόνος τρέχει σε βάρος των ενδιαφερομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες κι αυτή την παραφωνία που, εάν παραμείνει, θα σημάνει την οικονομική καταστροφή και μαρασμό των ιδιοκτητών των καταστημάτων της περιοχής, θα κληθεί, αύριο, να ξεπεράσει ο Δήμαρχος κ. Θ. Ρούσσης ο οποίος θα μεταβεί στην Χαλκίδα, μαζί με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σκάλας Ωρωπού Γ. Δάβρη, για να συναντηθούν με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Εύβοιας, ώστε να δώσει παράταση  και να υποβληθούν ξανά  οι αιτήσεις για την αδειοδότηση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Και τούτο γιατί το Λιμεναρχείο Εύβοιας έχει αποστείλει έγγραφο σε όλα τα καταστήματα επί των χερσαίων ζωνών Λιμένων Ωρωπού-Χαλκουτσίου και Αγίων Αποστόλων Καλάμου Αττικής να αφαιρέσουν τα τραπεζοκαθίσματα, εντός τριών μερών, από το χώρο ευθύνης του.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης έχει ήδη λάβει δέσμευση από την Περιφέρεια ότι πριν το Πάσχα θα δοθούν οι άδειες στα καταστήματα.

Διαβάστε τα σχετικά έγγραφα:

ΛΙΜΕΝΙΚΌ 12-Απρ-2016 και ΛΙΜΕΝΙΚΌ 2