Ανακαινίστηκε το κλειστό Γυμναστήριο Σχηματαρίου

 4.8.2016

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στο μοναδικό κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Τανάγρας, στο Σχηματάρι το οποίο αναβαθμίστηκε, ώστε να είναι απόλυτα ασφαλές και λειτουργικό για την ποιοτική άθληση των δημοτών.

Στο κλειστό γυμναστήριο έγιναν οι απαραίτητες καθαιρέσεις τμημάτων της τοιχοποιίας και η εκ νέου κατασκευή της, κατ’ επέκταση του κτιρίου. Στην οροφή τοποθετήθηκε  προσθήκη η οποία αποτελείται  από κεκλιμένη πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος, με ειδικό ασφαλτικό ελαστομερές γαλάκτωμα για την αποφυγή υγρασίας.

Ταυτόχρονα επιδιώχτηκε να τηρηθούν όλοι οι ισχύοντες κανονισμοί (εξασφάλιση στατικότητας, θερμομόνωση). Απομένουν κάποιες εργασίες με στόχο την αισθητική αναβάθμιση του εξωτερικού κελύφους.

Επίσης τοποθετήθηκε ζεύγος ηλεκτρο-υδραυλικών κινητών μπασκετών (μετακινούνται εύκολα με τέσσερις ρόδες περιστρεφόμενες), προδιαγραφών FΙΒΑ. Οι νέες μπασκέτες διαθέτουν ταμπλό από κρύσταλλο ασφαλείας, στεφάνι με μηχανισμό επαναφοράς, αντίβαρα, προστατευτικά, μηχανισμό στήριξης επί δαπέδου και μήκος προβόλου 3,25μ.

Τέλος τοποθετήθηκαν (2) ηλιακοί θερμοσίφωνες 300lt. Κάθε ηλιακός θερμοσίφωνας φέρει από (2) επιλεκτικούς συλλέκτες. Πλέον το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών σε ζεστό νερό χρήσης, καλύπτεται από τα συστήματα ηλιακών συλλεκτών, των οποίων η χρήση είναι φιλική προς το περιβάλλον, και εξοικονομεί ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ακόμη και σε περιόδους με χαμηλή ηλιοφάνεια.

Η Δημοτική Αρχή παραδίδει στους δημότες ένα σύγχρονο κι άρτια εξοπλισμένο αθλητικό κέντρο το οποίο αποτελεί  στολίδι για την πόλη αλλά και εργαλείο για την ανάδειξη των αυριανών πρωταθλητών.

ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ