Ανακοίνωση “Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάτω τα χέρια από το οικόπεδο-«φιλέτο» των φυλακών Ωρωπού

 «…Σήμερα, λοιπόν, εκπληρώνουμε ένα χρέος προς την Ιστορία: Τα 15 στρέμματα των εγκαταστάσεων παραχωρούνται οριστικά στον Δήμο. Για κοινωφελείς χρήσεις και για την ίδρυση Κέντρου Ιστορίας της Δημοκρατίας και Πολιτισμού. Μαζί τους, όμως, αξιοποιείται κι η γειτονική αδόμητη έκταση 83 στρεμμάτων. Εκεί θα εκπονηθεί ένα ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, ώστε μέσα στους επόμενους 12 με 15 μήνες να μπορούν να υποδεχθούν επενδύσεις για υποδομές ηπίων δραστηριοτήτων ιατρικού τουρισμού και κατοικίας. Αυτό σημαίνει, κ. Δήμαρχε, έσοδα για την τοπική αυτοδιοίκηση, δουλειές και ανάπτυξη της περιοχής -αυτής της τόσο όμορφης περιοχής- ως μια περιοχή ειδικού προορισμού…».

Αυτά είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στις φυλακές του Ωρωπού, τον Ιούλιο του 2020, απευθυνόμενος στον δήμαρχο Ωρωπού Γεώργιο Γιασημάκη.

Σήμερα, ο δήμαρχος Ωρωπού από κοινού με τον αναπληρωτή Υπ. Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα ανακοίνωσαν χρηματοδότηση 6,7 εκ. ευρώ για την μετατροπή του χώρου των φυλακών Ωρωπού σε «Κέντρο Πολιτισμού και Δημοκρατίας».

Όμως κουβέντα δεν είπαν για τον σχεδιασμό που είναι σε εξέλιξη για την παράδοση του οικοπέδου – «φιλέτου» απέναντι από τις φυλακές σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τους προειδοποιούμε καμία σκέψη να μην κάνουν για μεταβίβαση της χρήσης του οικοπέδου – «φιλέτου» στο κράτος ή σε ιδιώτη μέσω ΣΔΙΤ. Θα μας βρουν μπροστά τους.

To οικόπεδο – φιλέτο των φυλακών του Ωρωπού ανήκει στο λαό του Ωρωπού και όχι σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Απαιτούμε την αξιοποίηση του με την δημιουργία υποδομών δημόσιας υγείας και δημόσιων υποδομών αναψυχής, που τόσο πολύ ανάγκη έχει η περιοχή μας.

Ιούνιος 2021,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

Facebook