Ανακοίνωση ΠΑΓΝΗ για το αγοράκι στο βαρέλι: Φτωχή η ανταπόκριση του ασθενούς

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, νοσηλεύεται το δίχρονο αγοράκι που το μεσημέρι της Τετάρτης έπεσε μέσα σε ένα βαρέλι με ασβεστόνερο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Creta24 ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Γιώργος Χαλκιαδάκης, το παιδί νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση, διασωληνωμένο ενώ οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες. Ο κ. Χαλκιαδάκης ανέφερε πως το μικρό αγόρι έφτασε στο ΠΑΓΝΗ με ασθενή σφυγμό.

Δείτε την ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ, σχετικά με την πορεία της υγείας του αγοριού:

Ο ασθενής τριών ετών νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων όπου διακομίσθηκε στις 21:30 με υποθερμία 28 βαθμών και σε μυδρίαση . Τεθηκε άμεσα σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, τοποθετήθηκαν συσκευές επανεθέρμανσης, δόθηκαν τα ενδεδειγμένα αγγειοδραστική φάρμακα ενδοφλέβια υγρά, παράγωγα αίματος καθώς και λοιπή φαρμακευτική αγωγή (αντίβιωση, γαστροπροστασία). Ο ασθενής βρίσκεται σε διαρκή παρακολούθηση των ζωτικών του σημείων, γινεται κλινικός, εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος των οργανικών συστημάτων που υποστηρίζεται πολλαπλώς σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης συνδρόμου μετά από ανακοπή. Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή. Σημειώνεται ότι υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού οι οποίοι ενημερώθηκαν για τη βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση.