Ανακοίνωση της ΚΟ Ωρωπού του ΚΚΕ για το hot – spot στην Μαλακάσα

15.3.2016

Με απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δημιουργήθηκε hot-spot στην περιοχή της Μαλακάσας. Όπως είναι γνωστό το σφράγισμα των συνόρων για το οποίο συμφώνησαν Ε.Ε. και Συγκυβέρνηση, καθώς επίσης και η άρνηση χορήγησης ασύλου ή ταξιδιωτικών εγγράφων οδηγούν στην δημιουργία χώρων εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων, όπως αυτός που έγινε στον δήμο μας.

Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει οριστική λύση στο μεταναστευτικό, όσο συνεχίζονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή μας.

Απαιτούμε την δημιουργία δημόσιων, αξιοπρεπών χώρων προσωρινής φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, για όσο διάστημα διαρκούν οι διαδικασίες πρώτης υποδοχής, περίθαλψης, καταγραφής και προετοιμασίας των εγγράφων που θα επιτρέψει την ασφαλή συνέχιση του ταξιδιού όσων το επιθυμούν ή την εξέταση των αιτημάτων ασύλου για όσους επιλέγουν την Ελλάδα ως χώρα τελικού προορισμού, που είναι η μειοψηφία. Ειδικότερα, ζητούμε να υπάρξει ειδική μέριμνα από το κράτος για τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων, να μην υπάρχει καμία συμμετοχή ΜΚΟ στην λειτουργία των κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας και γενικότερα στην διάσωση και την μεταφορά προσφύγων.

Καλούμε το λαό της περιοχής να δείξει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να τους στηρίξει με ότι χρειάζονται για να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι τους αφού είναι αυτονόητο το δικαίωμα των ανθρώπων να αναζητήσουν μια ασφαλέστερη ζωή σε άλλες χώρες, παρά το γεγονός ότι οριστική λύση στο πρόβλημα μπορεί να δοθεί εάν ο κάθε λαός της χώρας του οργανωθεί και παλέψει για την ανατροπή του συστήματος, που γεννά πόλεμο, φτώχεια, προσφυγιά.

Μάρτης 2016,

ΚΟ Ωρωπού του ΚΚΕ