Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού για το ξεκίνημα της Νέας Σχολικής Χρονιάς  

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού εύχεται στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, καλή σχολική χρονιά.

Η καλή σχολική χρονιά δεν αποτελεί μόνον μια ευχή που δείχνει το δρόμο της μάθησης, της εμπεριστατωμένης γνώσης και της συλλογικής δουλειάς της σχολικής κοινότητας. Συνιστά κυρίως στόχο διεκδίκησης, με επίκεντρο σχολικές δομές σύγχρονες και ασφαλείς, λειτουργία σχολείου τέτοια που η εκπαίδευση και η γνώση να δίδεται απλόχερα σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Με αυτές τις σκέψεις πολυμελής αντιπροσωπία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού αποτελούμενη από τον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Γκοντζιά και τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους Βασίλη Γεωργόπουλο, Ανδρέα Καλλιακμάνη, Μιχάλη Κούτσουρη, Κώστα Μπαλαμπάνη και Αθανάσιο Τοτόμη, παραβρέθηκε στον αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέων Παλατιών και Σκάλας Ωρωπού.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Νίκος Γκοντζιάς αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα του σχολείου που παραμένουν επί σειρά ετών ανεπίλυτα, με ευθύνη του κράτους, της Περιφέρειας και του Δήμου, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την υγεία των μαθητών και των δασκάλων.

Τόνισε ότι για την σημερινή επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κεντρικό κτήριο του σχολείου, όπου παρατηρείται εκτεταμένη καθίζηση του εδάφους στο δυτικό του τμήμα, δεν έχει ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο. Η δε Δημοτική Αρχή, ως αρμόδια για την επισκευή και την συντήρηση των σχολικών κτιρίων όχι μόνον δεν έπραξε τίποτα το ουσιαστικό για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αλλά ανακοίνωσε και την αναστολή της λειτουργίας του για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Χαρακτηριστικό της στάσης της δημοτικής αρχής Ωρωπού είναι ότι όχι μόνο δεν διαβεβαιώνει επίσημα τους γονείς για την ασφάλεια του κτιρίου αλλά και ότι την ίδια στιγμή δεν απαντάει στα συγκεκριμένα ερωτήματα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» ήδη από τον Αύγουστο του 2021, ζητώντας παράλληλα την λήψη μέτρων για την αποκατάσταση των ζημιών.

Αποδεικνύεται ότι αυτό είναι το νέο σχολείο της «αγοράς», της «αξιολόγησης» και των «χορηγών»,  όπου κτίρια «βουλιάζουν» και μαθητές και εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να μετακινούνται χιλιόμετρα σε άλλες σχολικές μονάδες για να διασφαλίσουν ότι δεν θα διακοπούν τα μαθήματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονιούς θα συμμετέχει στους αγώνες για καλύτερο δωρεάν δημόσιο σχολείο με ίσες δυνατότητες των μαθητών στην μάθηση, γνώση και στη συλλογική δουλειά.