Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού για τον αποκλεισμό παιδιών από τους Παιδικούς Σταθμούς

7.9.2016

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού με ανακοίνωση της καταγγέλλει την απάντηση που έδωσε ο Δήμαρχος Ωρωπού κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της 31ης Αυγούστου, σχετικά με τον αποκλεισμό παιδιών από τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου και ζητά τη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς.

Η ανακοίνωση έχει ως ως εξής:

Δημοτική Αρχή: «Όχι, δεν είναι σημαντικό ζήτημα για αυτό και δεν απαντώ…»

Αυτή ήταν η απάντηση του Δημάρχου Ωρωπού στην παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το γεγονός ότι 1 στα 4 νήπια μένουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς στον δήμο Ωρωπού.

Αυτά διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια των ανακοινώσεων στο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 31/8/2016.

Γνωρίζει η δημοτική αρχή Ωρωπού την κατάσταση, όμως συμπεριφέρεται με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο απέναντι στα νήπια και τους γονείς τους καθώς στηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την πολιτική της, αφού αποκλείει μαζί με πάνω από 48.000 παιδιά πανελλαδικά, ενώ χιλιάδες ακόμα βρίσκονται κυριολεκτικά ξεκρέμαστα, αφού τα τροφεία που ζητούν δημοτικοί και ιδιωτικοί σταθμοί είναι υπέρογκα.

Και αν αναλογιστεί κάποιος ότι τα παιδιά των ανέργων δεν γίνονται δεκτά στους παιδικούς σταθμούς, καταλαβαίνει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα στον δήμο μας, αλλά και συνολικά.

Απαιτούμε τη σύγκληση δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς, και εφόσον πραγματοποιηθεί καλούμε τους γονείς να παραβρεθούν για να διεκδικήσουν λύση στο πρόβλημα τους.

Σεπτέμβριος 2016,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com