Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκ. Ωρωπού & Ν. Παλατίων

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκ. Ωρωπού & Ν. Παλατίων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την αποκατάσταση των κτιριακών προβλημάτων του Σχολείου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης των κτιριακών προβλημάτων του Σχολείου μας και συγκεκριμένα για την καθίζηση στο δυτικό τμήμα του κεντρικού κτηρίου και στον προαύλιο χώρο.

Αλλά δυστυχώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να σας ενημερώσουμε…. Δεν μπορούμε, καθώς δεν έχουμε καμία ενημέρωση ως Σύλλογος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου παρά τις έγγραφες (φωτογραφίες 1, 2α, 2β, 3, και 4) αλλά και τις τηλεφωνικές προσπάθειές μας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογος μας έχει συντάξει και γνωστοποιήσει στον Δήμο Ωρωπού, τεχνική έκθεση με ημερομηνία 05/06/2020  στην οποία αναφέρεται ότι τα προβλήματα χρήζουν άμεσης λύσης.

Στις 13 Ιανουάριου του 2021, και αφού είχε προηγηθεί βίντεο-καταγγελία του Συλλόγου μας για τα προβλήματα του Σχολείου αλλά και σχετική αίτηση αυτοψίας προς το τμήμα Πολεοδομίας του Δήμου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο χώρο της καθίζησης από κλιμάκιο μηχανικών του Δήμου παρουσία του κ. Λούπη, της Διεύθυνσης του σχολείου  και μελών του Συλλόγου μας. Την επόμενη της επίσκεψης, τοποθετήθηκαν από τον Δήμο μπετόβεργες με πλέγμα περιμετρικά της καθίζησης για μην πλησιάζουν οι μαθητές ( φωτογραφία 5).

Η τελευταία σχετική εξέλιξη, και παρά τις όποιες γραπτές και προφορικές παρεμβάσεις του Συλλόγου μας και της Διεύθυνσης του Σχολείου για άμεση έναρξη των εργασιών, ήταν η νέα επίσκεψη κλιμακίου μηχανικών του Δήμου και του κ. Λούπη την 26/07/2021 όπου διαπιστώθηκε ραγδαία επιδείνωση του προβλήματος, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης του Σχολείο προς τον Δήμο (φωτογραφία 6).

Ως γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατιών έχουμε χρέος να προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες ώστε να εξασφαλίσουμε ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Σχολείο μας θα είναι ένας χώρος ασφαλής για τα παιδιά μας και το προσωπικό που εργάζεται σε αυτό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον Δήμο Ωρωπού την ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση  των προβλημάτων του Σχολείου μας και καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας να σταθούν δίπλα μας στο αγώνα αυτό με πράξεις, ιδέες και προτάσεις.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκ. Ωρωπού & Ν. Παλατίων.”