Ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Δήμα Ωρωπού για τη Νέα Χρονιά

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Δήμου Ωρωπού εύχεται σε όλα τα μέλη του, σε όλους τους συνταξιούχους και τους κατοίκους του Δήμου, καλή και αγωνιστική χρονιά, με υγεία και δύναμη.

Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με την πεποίθηση ότι μπορούμε στις σημερινές συνθήκες να βρούμε την αισιοδοξία, το κουράγιο, την αλληλεγγύη , αν πιστέψουμε στο δίκιο μας, στη δύναμή μας, για να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα μας επιτρέψουν να ζήσουμε καλύτερα.

Να απαλλαγούμε από τον εφιάλτη της πανδημίας, με ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, χωρίς πρόστιμα στους ανεμβολίαστους συνταξιούχους. Να μπορούμε να βρίσκουμε γιατρούς και ό,τι χρειάζεται στο Τοπικό Ιατρείο Ωρωπού και στο Κ.Υ, για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα υγείας, χωρίς να χώνουμε το χέρι στην τσέπη. Να έχουμε θέρμανση που να μη μας τρώει τη μισή σύνταξη η το μισό μισθό. Να μη μαυρίσει τη ζωή μας η «πράσινη ανάπτυξη». Να γεμίζει το καλάθι της νοικοκυράς με λιγότερα χρήματα. Να έχουμε τακτική και φτηνή συγκοινωνία, που να εξυπηρετεί όλους τους οικισμούς του Δήμου. Να μας δώσουν πίσω όσα μας έκλεψαν από τις συντάξεις μας όλα αυτά χρόνια. Να έχουν όλοι δουλειά μόνιμη και σταθερή με αξιοπρεπείς  μισθούς. Να νοιώθουν όλοι ασφαλείς απέναντι στις δυνάμεις της φύσης, αλλά και στους χώρους δουλειάς.

Είναι τα στοιχειώδη για μια ζωή αξιοπρεπή, χωρίς άγχος και ανασφάλεια, που για να τα πετύχουμε θα χρειασθεί να προσπαθήσουμε με επιμονή, αισιοδοξία, οργανωμένα. Γιατί η πείρα της ζωής μας δίδαξε ότι:

τίποτε δεν χαρίζεται, κι όλα κατακτούνται.

Το Σωματείο μας θα είναι ανοιχτό και πάλι από την Τετάρτη 26/1/2022 και κάθε Τετάρτη και Σάββατο από τις 11πμ μέχρι τις 13μ.

                  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ