ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κοινότητας Μαλακασας: ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται τις επόμενες ημέρες, συγκεκριμένα από το Σάββατο 22 έως την Τετάρτη 26 Ιαν 2022,επιδείνωση του καιρού, με χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις με κλιμάκωση του φαινομένου μετά τη Δευτέρα.
Συνιστάται:
1.Η προμήθεια αντιολισθητικών αλυσίδων και η εκμάθηση της εφαρμογής τους. Η χρήση είναι υποχρεωτική και η μη χρήση είναι παράβαση του ΚΟΚ.
2. Η προμήθεια καυσίμων στερεών και υγρών.
3. Ο έλεγχος των γεννητριών και η επαρκής προμήθεια του απαραίτητου καυσίμου για τη λειτουργία τους.
4. Η προμήθεια αλατιού για τη ρίψη στις εισόδους των κατοικιών και στον πέριξ χώρο.Χωροι προμηθειας Μαλακασα εργοταξιο και κοινοτικο καταστημα – Μηλεσι πλατεια
5. Η προμήθεια ειδικού φτυαριού για τον απιχιονισμό των εισόδων και των πεζοδρομίων των οικιών. Ο απιχιονισμός των εισόδων των κατοικιών και των πεχοδρομίων είναι καθήκον και υποχρέωση των ιδιοκτητών.
6. Η προμήθεια φαρμάκων τα οποία είναι απαραίτητα για μακροχρόνιες θεραπείες.
7. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος να καλείτε τη ΔΕΔΔΗΕ στο 11500 και να δίνετε τον αριθμό παροχής.
8. Σε περίπτωση διακοπής τηλεφωνικής επικοινωνίας να καλείτε τον αντίστοιχο πάροχο.
9. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε πεσμένα δένδρα ή επικίνδυνα αν είναι κοντά σε αγωγούς ρεύματος καλείτε το 11500 ΔΕΔΔΗΕ, αν όχι την Κοινότητα Μαλακασας
10. Σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης για απεγκλωβισμό καλείτε την πυροσβεστική στο 199. ΑΝ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΨΕΥΔΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ.
Λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία, η μεταφορά ατόμων είναι ιδιαιτέρως δύσκολη και απαιτείται η τήρηση όλων των απαραίτητων προστατευτικών μέτρων. (μάσκες, αντισηπτικό)
11. Μην σταθμεύετε με τρόπο που παρεμποδίζετε τα εκχιονιστικά,
12. Ακολουθείτε τις οδηγίες των μελών των εθελοντικών οργανώσεων ή των εργαζομένων του Δήμου, οι οποίοι λειτουργούν ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.
13. Τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων δεσμεύονται από μία υπόσχεση τιμής στον εαυτό τους, οι εργαζόμενοι σαφώς και ασκούν τα καθηκοντά τους αλλά προέχει η ανθρώπινη ζωή και οι άνθρωποι ότι μηχάνημα και να τους συνεπικουρεί έχουν δεδομένες δυνατότητες.
14. Κινηθείτε με προσοχή , ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ τις άσκοπες μετακινήσεις
15. ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 22950 98598/ 6974601971/6977262205
15. Από την πλευρά τους δήμος και κοινότητα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να βελτιώσει την οργανωσή της, το χρόνο αντίδρασης καθώς και την επικοινωνία με τους πολίτες,και να κατορθώσει να έχει περισσότερα μέσα στη διαθεσή της.
16. Στην Κοινότητα Μαλακασας θα λειτουργήσει συντονιστικό γραφείο, όπου θα καταγράφονται οι ανάγκες και οι πληροφορίες των πολιτών.
17. Μην επικοινωνείτε απ΄ευθείας με οδηγούς και χειριστές των μηχανημάτων ή με τις εθελοντικές οργανώσεις.