Αναπάντητα κενά με την τραγωδία των δύο παλικαριών στο Μεσολόγγι

7.1.2016

Απαντήσεις αναζητούν οι συγγενείς του 35χρονου Βασίλη Γρατσάνη και του 40χρονου Γιάννη Κορδώση, για τα αίτια της τραγωδίας που κόστισε τη ζωή των δύο ανδρών έξω από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς και βύθισε στο πένθος δύο χωριά.

Οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών προσπαθούν να κλείσουν σημαντικά κενά στο γρίφο του μυστηριώδους τροχαίου, καθώς τα κι8νητά των δύο άτυχων ανδρών δεν έχουν βρεθεί ακόμη. Σύμφωνα με τις αρχές το στίγμα τους χάθηκε μόλις έπεσαν στο βούρκο, επιπροσθέτως όμως δεν έχει εξακριβωθεί εάν το μπροστινό αριστερό λάστιχο έσκασε στον δρόμο κάνοντας τον οδηγό να χάσει τον έλεγχο ή ήταν αποτέλεσμα της πτώσης στο αυλάκι.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών διενεργεί συνεχείς έρευνες στην περιοχή της Κατοχής, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το αυτοκίνητο είχε συγκρουστεί με άλλο πριν καταλήξει στο βάθους έξι μέτρων αρδευτικό αυλάκι.

Πολλά παραμένουν τα ερωτήματα, καθώς δεν έχει εξακριβωθεί αν πριν από το δυστύχημα οι δύο άνδρες είχαν διαπληκτιστεί με κάποιους στα μπαρ όπου διασκέδασαν και κινεί τις υποψίες το γεγονός ότι κανείς δεν άκουσε ούτε είδε το μαύρο Toyota Corolla να κάνει «βουτιά» στο βαθύ αυλάκι, αλλά και γιατί πέρασαν τρία εικοσιτετράωρα ώσπου να βρεθεί το όχημα, παρόλο που ειδικές ομάδες «χτένιζαν» την περιοχή.

Αναμένεται να οριστεί ειδικός εμπειρογνώμονας, ώστε να υπάρξει επίσημο πόρισμα για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέφυγε από την πορεία του το αυτοκίνητο (που εξετάζεται εξονυχιστικά σε συνεργείο στο Μεσολόγγι), όσο και για τη μηχανολογική κατάστασή του.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της ομάδας των πυροσβεστών που ανέλαβαν την ανάσυρση των δύο ανδρών, διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου Δημήτρη Κοντογιάννη, ο 35χρονος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου βρέθηκε στη θέση του συνοδηγού φορώντας ζώνη ασφαλείας, ενώ ο 40χρονος φίλος του ήταν στη θέση του οδηγού χωρίς ζώνη και το παράθυρό του ήταν ανοιχτό ή έσπασε κατά την πτώση.

Όπως προέκυψε από την νεκροψία-νεκροτομή, ο θάνατος των δύο ανδρών οφείλεται σε πνιγμό, που όπως εκτιμούν οι πυροσβέστες, προήλθε από το νερό στο αυλάκι που έφτανε τα 60 εκ., ενώ η λάσπη στον πυθμένα δεν τους επέτρεπε να κινηθούν εύκολα.

Το τελευταίο αντίο στους δύο φίλους είπαν συγγενείς και φίλοι την Τρίτη με κλαρίνα και χειροκροτήματα. Η κηδεία του Βασίλη Γρατσάνη έγινε στις 13.00 στα Πηγάδια Παλαιομάνινας υπό τη μουσική του κλαρινίστα Πάνου Κοτρώτσου, ενώ δύο ώρες αργότερα στην Πεντάλοφο αποχαιρέτησαν με χειροκροτήματα τον Γιάννη Κορδώση. Παρά τον πόνο της, η μητέρα του αδικοχαμένου Βασίλη μετά την κηδεία του γιου της πήγε στην μητέρα του Γιάννη για να της συμπαρασταθεί.