Αναπόφευκτο το κούρεμα του ελληνικού χρέους

27.10.2015

Αναπόφευκτο θεωρεί η Deutsche Bank  το κούρεμα του ελληνικού χρέους έως το τέλος του έτους καθώς εκτιμά ότι είναι μη βιώσιμο.

Σύμφωνα με τη γερμανική Bild, η οποία επικαλείται εσωτερικό απόρρητο έγγραφο της Deutsche Bank, το κούρεμα του ελληνικού χρέους πρέπει να είναι της τάξεως των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως «το κούρεμα χρέους για την Αθήνα θα έρθει και θα είναι ακριβό». Σύμφωνα με το έγγραφο της γερμανικής τράπεζας, «βάσει εσωτερικών υπολογισμών, οι οικονομολόγοι της DB εκτιμούν ότι θα πρέπει να χαριστούν στην Ελλάδα ως το τέλος του έτους περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ χρέους».

Το ποσό αυτό επιμερίζεται σε περίπου 700 ευρώ για κάθε κάτοικο της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο της τράπεζας, αναφέρει το δημοσίευμα της Bild.

«Ως το τέλος του έτους το χρέος της Ελλάδας θα φθάσει περίπου τα 340 δισεκατομμύρια, δηλαδή το 200% του ελληνικού ΑΕΠ, ενώ θα είναι 140% περισσότερο από ό,τι επιτρέπουν οι ευρωπαϊκές Συνθήκες και σημαντικά περισσότερο από ό,τι μπορεί η χώρα να αποπληρώσει στο μέλλον», συνεχίζει το δημοσίευμα και υποστηρίζει ότι κανένας οικονομολόγος δεν πιστεύει πλέον ότι η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώσει το «βουνό χρέους» με τις δικές της δυνάμεις.

Ο Λούντερ Γκέρκεν, επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής (CEP), δηλώνει στην Bild: «Η οικονομία της Ελλάδας είναι κατεστραμμένη… Ένα κούρεμα χρέους είναι οικονομικά αναπόφευκτο».