Με «Μια Θάλασσα Τραγούδια» ξεκίνησαν τα 23α Αναργύρεια Οινοφύτων

Για ακόμα μια χρονιά η ΔΗΚΕΤ του Δήμου Τανάγρας, διοργανώνει τα 23α Αναργύρεια, από 25 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου, σε συνεργασία με όλους τους Συλλόγους της Δ.Κ. Οινοφύτων. Ένας θεσμός που έχει καταξιωθεί και προάγει τον πολιτισμό στο μέγιστο βαθμό.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΤ κ. Αλέξανδρος Ανυφαντής και ο Αντιπρόεδρος κ. Διομήδης Δριχούτης, ξεπέρασαν τον εαυτό τους για να διοργανώσουν άψογα και φέτος τα Αναργύρεια, που αποτελούν την κορυφαία πολιτιστική έκφραση για τη Δ.Κ. Οινοφύτων.

Η αυλαία φέτος στα Αναργύρια άνοιξε στις 25 Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο Οινοφύτων, με μια υπέροχη συναυλία, με αφορμή τη λήξη των μαθημάτων της Παιδικής Χορωδίας του ΚΕΔ Οινοφύτων, με τίτλο «Μια Θάλασσα Τραγούδια», όπου μάγεψε με τις υπέροχες μελωδίες της,

Στην άψογα διοργανωμένη εκδήλωση παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό.

Η Παιδική Χορωδία του ΚΕΔ Οινοφύτων παρουσίασε τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών, ενώ συνόδευε η Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και η μαθητική ορχήστρα του Παραρτήματος Οινοφύτων, του Εργαστηρίου Παραδοσιακής Μουσικής του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό την καθοδήγηση της κας. Μαρίας Κοτζάστρατη στο πιάνο.

Ο Αρχιεπίσκοπος, μετά το πέρας της συναυλίας, τίμησε και ευχαρίστησε την ερμηνεύτρια Σοφία Μάνου για την διδασκαλία των τραγουδιών, με έναν ασημένιο Σταυρό. Επίσης ευχαρίστησε και  συνεχάρη όλους όσους συνεργάστηκαν για την εκδήλωση.

Συγχαρητήρια στην υπεύθυνη του ΚΕΔ Οινοφύτων κα Σοφία Λιάπη για την άψογη διοργάνωση και το συντονισμό της συναυλίας. Την εκδήλωση παρουσίασε η κα Εύη Λιάπη.