Αναστάτωση στο ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου Ωρωπού με την απόφαση φοίτησης Αφγανών χωρίς πιστοποιητικά υγείας

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στο ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου Ωρωπού, με την είδηση ότι η Κυβέρνηση, με υπουργική απόφαση, προτίθεται να φέρει από το Κέντρο Φιλοξενίας Μαλακάσας 11 Αφγανούς 19 ετών, δηλωμένοι γεννημένοι την 1/1/1988, χωρίς να έχουν πιστοποιητικά υγείας.

Μετά από την απόφαση αυτή ξέσπασε κόντρα μεταξύ του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση και του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κ. Κάπελα.

Η Δημοτική Αρχή δεν αρνείται να φοιτήσουν τα παιδιά αυτά στο ΕΠΑΛ, αλλά σε Τμήμα Υποδοχής τις απογευματινές ή βραδινές ώρες και αφού εμβολιαστούν κι αποκτήσουν πιστοποιητικό υγείας.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντιπροτείνει οι μαθητές να φοιτήσουν ανά δύο στις υπάρχουσες τάξεις και όχι σε τμήμα υποδοχής και μάλιστα υποστηρίζει ότι θα φέρει και το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η απάντηση του Δημάρχου είναι ότι οι νέοι μαθητές από το Αφγανιστάν θα γίνουν δεκτοί εφόσον τηρηθούν πιστά οι όροι που έχει θέσει. Σε διαφορετική περίπτωση θα κλείσει το σχολείο.

Ο κ. Καπέλας απάντησε ότι τον τρόπο φοίτησης ορίζει το υπουργείο και έτσι τα πνεύματα  έχουν οξυνθεί επικίνδυνα.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί  συγκέντρωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Με το φεκ 4374 /13/12/2017 εκδόθηκε η με αρ. 214206/Δ2/6-12-2017 Υπουργική απόφαση μέσω της οποίας εντάχθηκαν  στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, που ορίστηκαν σύμφωνα με το άρθρο 1 της με αρ. πρωτ. 169735/ΓΔ4/10-10 2017 (Β’ 3727) υπουργικής απόφασης,  σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου δύνανται να λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής (Τ.Υ.) Ι ΖΕΠ.

Διαβάστε ποια σχολεία επιλέχθηκαν, ανάμεσα τους και το ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου Ωρωπού:

ταξεις-υποδοχής-δευτεροβαθμια.pdf

Comments are closed.