Ανατροπή στο θρίλερ θανάτου της Σοφίας Αρμακόλα στη Σκιάθο

Δραματικές εξελίξεις παίρνει το θρίλερ του θανάτου της 39χρονης μητέρας δύο παιδιών Σόνιας Αρμακόλα που ξεψύχησε τον Σεπτέμβριο του 2015 στο Νοσοκομείο του Βόλου, μετά τον τραυματισμό της στη Σκιάθο όπου εργαζόταν ως σεφ.

Η γνωμάτευση του έμπειρου καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Θεσσαλονίκης Ματθαίου Τσούγκα καταρρίπτει την εκδοχή του τροχαίου και αποκαλύπτει ότι αιτία θανάτου ήταν μια γροθιά!

Η όμορφη 39χρονη είχε διακομιστεί αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, όταν το μηχανάκι στο οποίο επέβαινε έπεσε σε λακκούβα με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο χέρι και το πόδι. Λίγο νωρίτερα, όμως, είχε καταρρεύσει στην παραλία όπου βρισκόταν με φίλους της.

Ο γιατρός του Κέντρου δεν διαπίστωσε τραύμα στο κεφάλι, παρά μόνο μώλωπες στα χέρια και στο ένα πόδι. Σύμφωνα με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου, η άτυχη γυναίκα είχε υποστεί αιμάτωμα από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, γι’ αυτό υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, οκτώ μέρες μετά κατέληξε.

Η γνωμάτευση του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας κ. Τσούγκα επιβεβαίωσε την πεποίθηση των συγγενών της ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, που είχε ενισχυθεί από ανώνυμες καταγγελίες από το νησί ότι η Σόνια είχε χτυπηθεί από κάποιο άτομο. Μάλιστα, αποδέκτης αντίστοιχων καταγγελιών έγινε και δημοσιογράφος τοπικής ιστοσελίδας.

«Η κάκωση προήλθε από ισχυρή γροθιά από άνδρα δεξιόχειρα και επέφερε την κάκωση στο αριστερό σημείο…» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής. Η επιμονή της οικογένειάς της έχει κάνει την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου να κρατά ανοιχτή την υπόθεση και όλο αυτό το διάστημα γίνεται μεγάλη προσπάθεια να βρεθεί πώς προκλήθηκε το αιμάτωμα στο κεφάλι της Σόνιας Αρμακόλα.

Αρχικά η Εισαγγελία είχε ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον οδηγό της μηχανής στην οποία επέβαινε η άτυχη γυναίκα πηγαίνοντας για νυχτερινό μπάνιο. Οι καινούργιες εξελίξεις αναμένεται να προκαλέσουν νέο γύρο καταθέσεων, ενώ γίνεται προσπάθεια να μιλήσουν όσοι έχουν καταγγείλει ανώνυμα ότι πριν από την πτώση με το μηχανάκι είχε προηγηθεί καβγάς της Σόνιας με άγνωστο ο οποίος τη χτύπησε προκαλώντας το αιμάτωμα.