Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

16.1.2016

Βροχή πέφτουν οι δημοσκοπήσεις μετά την εκλογή του  Κυρ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, που καταγράφουν ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και κατακόρυφη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα Δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα 3,3 μονάδων στην πρόθεση ψήφου της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που φαίνεται να παγιώνεται αν και τα ποσοστά δεν συνηγορούν ότι κάποιο κόμμα θα αποκτήσει αυτοδυναμία εάν αύριο γίνονταν εκλογές. Το βέβαιον είναι ότι η κυβέρνηση του κ Τσίπρα  έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών πέντε μόλις μήνες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ για το «Πρώτο Θέμα», η Νέα Δημοκρατία υπερσκελίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, που χάνει σχεδόν τους μισούς από τους ψηφοφόρους που του έδωσαν την πρωτιά τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 18% (από το 35,46% που πήρε στις κάλπες του περασμένου Σεπτεμβρίου), ενώ η ΝΔ βρίσκεται στο 21,3%.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ περνά τρίτο με 5,4%, αφήνοντας τέταρτη τη Χρυσή Αυγή με 5,2%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 3,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, οι ΑΝΕΛ με 1,9% το Ποτάμι με 1,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση επίσης, ένας στους δύο πολίτες αξιολογεί ως θετική εξέλιξη την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.