Ανεβαίνει επικίνδυνα ο υδράργυρος με την αποχώρηση των “12” από το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού

17.6.2016

Έντονη έκανε την παρουσία της σήμερα η αντιπολίτευση των «12» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού, με την απόφαση να λάμψει από δω και στο εξής δια της απουσίας της από τις συνεδριάσεις, μέχρι ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης να αποδεχθεί το αίτημα τους να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δημότες Ωρωπού για τις χωματερές του Συκαμίνου.

Η απόφαση αυτή διαβάστηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Άγγελο Χατζηιωάννου και κατατέθηκε στο προεδρείο κατά την έναρξη της συνεδρίασης. Παράλληλα κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Κουρουμπλή. Στη συνέχεια  η μειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων αποχώρησε.

Η επιστολή που υπογράφουν οι 12 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Μειοψηφίας  έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ : – Υπουργό Εσωτερικών κο Παναγιώτη ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

  • Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής
  • Πρόεδρο Δ.Σ. Δήμου Ωρωπού Αττικής κο Στέργιο ΓΚΙΚΑΚΗ, με την επισήμανση της ανάγνωσης του παρόντος στο Δ.Σ.
  • Δήμαρχο Ωρωπού Αττικής κο Θωμά ΡΟΥΣΣΗ

Παρά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις μας, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων του Δ.Σ., προς τον Δήμαρχο Ωρωπού κο Θωμά ΡΟΥΣΣΗ και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κο Στέργιο ΓΚΙΚΑΚΗ, να φέρουν ως θέμα στο Δ.Σ. την ενημέρωση από το Δήμαρχο Ωρωπού Θωμά ΡΟΥΣΣΗ για τις παράνομες χωματερές Συκαμίνου στις οποίες έχουν θαφτεί τοξικά απόβλητα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 23733/13-03-2015 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η οποία έγινε τελεσίδικη με την υπ’ αριθμ. 19711/31-05-2016 απόφαση του Ζ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, καθώς επίσης και για την ως άνω καταδικαστική απόφαση σε βάρος του σε φυλάκιση και πρόστιμο, όπως και για τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνει για την αποκατάσταση των παράνομων χωματερών και την απομάκρυνση των τοξικών αποβλήτων, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. αρνούνται επίμονα να φέρουν το θέμα προς ενημέρωση.

Επειδή η ποιότητα ζωής και η υγεία των κατοίκων είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ.

Επειδή πιστεύουμε ότι το θέμα της απομάκρυνσης των τοξικών αποβλήτων, η αποκατάσταση των παράνομων χωματερών Συκαμίνου, η εξυγίανση της κοίτης του Ασωπού και του υδροφόρου ορίζοντα είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ.

Επειδή η αποκατάσταση της φήμης του Ωρωπού, των προϊόντων που παράγονται στον Ωρωπό και του κύρους των επαγγελματιών είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ.

Επειδή ηθικά και πολιτικά ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς ΡΟΥΣΣΗΣ οφείλει να ενημερώσει τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Δημότες του Ωρωπού για όλα τα παραπάνω και μέχρι να συμβεί αυτό θα απέχουμε από τα Δ.Σ. του Δήμου Ωρωπού, διαμαρτυρόμενοι για αυτή του την απαράδεκτη στάση. Επισημαίνουμε όμως ότι θα παρακολουθούμε από κοντά τα θέματα του Δ.Σ. και όποτε είναι απαραίτητο θα παρεμβαίνουμε.

Για μια ακόμα φορά ζητούμε την άμεση σύγκληση του Δ.Σ. για την επιβαλλόμενη ενημέρωση όλων μας.

Ωρωπός, 17-06-2016

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ -ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΕΠΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΩΤΗΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΛΕΚΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ-ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΡΑΠΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΔΕΔΕΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΑΡΜΥΡΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ-ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

 ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΩΝΤΑΣ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ