Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Χρήστος Τσεκρεζής από το “ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ”

 

 

 

Έχασε και άλλον «άσσο» ο κ. Γ. Οικονομάκος

 

 

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Μαΐου 2015 ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Τσεκρεζής δήλωσε την ανεξαρτητοποίηση του από το «ΌΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» επιρρίπτοντας πλήρεις ευθύνες στον πρώην Δήμαρχο κ. Γ. Οικονομάκου σχετικά  με την πειθαρχική ποινή που του επιβλήθηκε στερώντας του επί εικοσαημέρου τα καθήκοντα του Δημοτικού Συμβούλου λόγω παράβασης καθήκοντος από δόλο ή βαριά αμέλεια. Η υπόθεση αφορά στην αγορά λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού αξίας άνω των 75.000 ευρώ επί Δημαρχίας Οικονομάκου. Τιμή η οποία μετά από ελέγχους που έγιναν απεδείχθη εξωπραγματικά υψηλή προκαλώντας την πειθαρχική ποινή των υπευθύνων, ενώ έπεται το ποινικό μέρος.

 

 

Ο κ. Χ. Τσεκρεζής, ως μέλος της τότε οικονομικής επιτροπής, με Πρόεδρο τον κ. Γ. Οικονομάκο, είχε εγκρίνει τη συγκεκριμένη αγορά χωρίς ενδοιασμούς παρά το γεγονός ότι είχαν επισημανθεί επανειλημμένως τα στοιχεία που την καθιστούσαν ανεπίτρεπτη. Στο σημείο αυτό εντοπίζεται και η ειδοποιός διαφορά με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Παπαγιάννη ο οποίος είχε κρατήσει τις αποστάσεις του για την ίδια υπόθεση με αποτέλεσμα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να τον απαλλάξει από κάθε πειθαρχική ποινή, γεγονός το οποίο ο κ. Χ. Τσεκρεζής χαρακτήρισε ως τραγελαφικό.

 

 

Χωρίς καμία πρόθεση να θίξει ή να προσβάλλει τον συνάδελφο του κ. Γ. Παπαγιάννη επισήμανε πως μοναδικός υπεύθυνος είναι ο κ. Γ. Οικονομάκος που ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής δεν προφύλαξε κανέναν αφήνοντας τους εκτεθειμένους. Με φανερή την πικρία του στον τόνο της φωνής του ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση του από την παράταξη που επί δεκαπενταετίας υποστήριζε έμπρακτα με κάθε τρόπο και ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να του αλλάξει μέχρι και θέση στα έδρανα.

 

 

Τα ερωτήματα που γεννιόνται είναι αρκετά σχετικά με τις ευθύνες που αναλογούν στον κάθε ένα ξεχωριστά αλλά και ως εκλεγμένο σύνολο της τότε συμπολίτευσης.  Το βέβαιο είναι πως η παράταξη του κ. Γ. Οικονομάκου εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται υπό διάλυση και ένα ένα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του αποχωρούν, (άλλοι προεκλογικά και άλλοι μετεκλογικά)  εγκαταλείποντας το πλοίο που βουλιάζει. Ο κ. Γ. Παπαγιάννης φρόντισε να αποχωρήσει εγκαίρως με την πρώτη τρικυμία φυλώντας τα νώτα του. Όσο για τον κ. Χ. Τσεκρεζή, θα συνεχίσει να εκπροσωπεί τον κόσμο που τον εμπιστεύτηκε με την ψήφο του μαχόμενος από άλλη θέση τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά.