Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Νίκος Τζεβελέκος Δημ. Συμ. Ωρωπού

Την αποχώρησή του από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής «Πρώτα ο Δημότης» και την ανεξαρτητοποίησή του ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου  Ωρωπού, γνωστοποίησε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Σώματος ο κ. Νίκος Τζεβελέκος.

Ο Ανεξάρτητος, πλέον, Δημοτικός Σύμβουλος με μια αιχμηρή επιστολή, που ασκεί έντονη κριτική στο Δήμαρχο κ. Θωμά Ρούσση,  αναλύει του λόγους οι οποίοι τον ώθησαν στην απόφασή του αυτή, υποστηρίζοντας ότι δεν επιθυμούσε να γίνει «άβουλος συνεργάτης με δεμένα χέρια». καθώς όπως αναφέρει είχε δεχθεί «ποτάμι» υποσχέσεων για τη συνεργασία τους: «Μόνο που το νερό που έτρεχε σε αυτό αποδείχτηκε τοξικό».

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα προαναγγελμένο «διαζύγιο», το οποίο κυοφορούνταν αρκετούς μήνες.

Είναι η δεύτερη σημαντική απώλεια για τη δημοτική παράταξη «Πρώτα ο Δημότης» μετά την ανεξαρτητοποίηση του πρώην Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Ανδρέα Γαζβινιάν.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής ανεξαρτητοποίησης του κ. Νίκου Τζεβελέκου έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

 το να ασχοληθώ με τα κοινά, δεν ήταν απόφαση για να φορέσω κουστούμι και να καθίσω πίσω από κάποια κυβερνητική ταμπέλα. Στόχος μου δεν ήταν να γίνω άβουλος συνεργάτης με δεμένα χέρια σε κάποια δημοτική παράταξη. Στόχος μου ήταν μόνο να προσφέρω στον τόπο μου, ανάλογα με τις δυνατότητές μου και να τιμήσω το χωριό μου τον Αυλώνα.

 Με τις σκέψεις αυτές, πίστεψα τον κύριο Θωμά Ρούσση και εντάχθηκα στην δημοτική του παράταξη “Πρώτα ο Δημότης”. Είχαμε την χαρά να μας εμπιστευτούν τον Μάϊο του 2014 οι συνδημότες μας και να έχουμε τον πρώτο λόγο για πέντε χρόνια στην ανάπτυξη του Δήμου και φυσικά του Αυλώνα.

Δυστυχώς όμως, τρία και πλέον χρόνια τώρα, η σημερινή διοίκηση με τον κύριο Ρούσση και τις αποφάσεις του, δεν δείχνει να έχει στόχο την ανάπτυξη, αλλά μόνο στη διαχείριση των υπαρχόντων, στο βόλεμα παραταξιακών φίλων και στην ικανοποίηση ρουσφετιών με πολιτική ψηφοθηρίας.

 Όταν λοιπόν το όραμα είναι τόσο χαμηλού επιπέδου, οι συνέπειες για έναν τόπο είναι καταστροφικές και στον Αυλώνα που ζω με την οικογένειά μου, αυτή η πραγματικότητα γίνεται κάθε μέρα και περισσότερο προβληματική και εγώ παραμένω πάντα ανήμπορος να προσφέρω, με την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μου, αυτά που πίστευα και πιστεύω.

 Κύριε Πρόεδρε, ο κύριος Θωμάς Ρούσσης όταν ζήτησε τη συνεργασία μου, οι υποσχέσεις του ήταν “ποτάμι”. Μόνο που το νερό που έτρεχε σε αυτό αποδείχθηκε τοξικό! Οι υποσχέσεις στο να έχω τη δυνατότητα να προσφέρω στον τόπο μου τον Αυλώνα έμειναν υποσχέσεις και ο κύριος Ρούσσης που έχει λατρεία στους μύθους, από σήμερα μπορεί να λέει ό,τι θέλει και τον συμφέρει.

Αυτή είναι η μόνη αλήθεια που άλλωστε την βλέπει ο κάθε πολίτης και ο κάθε φίλος του Αυλώνα. Μου αφαίρεσε λοιπόν τη δυνατότητα να προσφέρω στον τόπο μου, του αφαιρώ κι εγώ τη συνεργασία του άφωνου αγάλματος που ζητούσε.

 Κύριε Πρόεδρε,

 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 του Νόμου 3852/2010 και του άρθρου 94 παρ. 4 του ΚΔΚ, οι παραπάνω λόγοι που σας ανέφερα, με υποχρεώνουν να καταθέσω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη δημοτική παράταξη «Πρώτα ο Δημότης», με την οποία αναδείχτηκα δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου του έτους 2014 και παραμένω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Επίσης δηλώνω σαφέστατα ότι, από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, θα συνεχίσω να υπηρετώ το συμφέρον του Δήμου, το συμφέρον του Αυλώνα και του συνόλου των συνδημοτών μου, σύμφωνα με τις αξίες που διατηρώ απαραβίαστες στη ζωή μου.

 Νίκος Τζεβελέκος

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ωρωπού