Ανεξαρτητοποιείται η Ευγενία Στρατή-Πινήτα στο Δήμο Τανάγρας

Μαλλιά κουβάρια έγινε η παράταξη «Τανάγρα, Ιστορικός Σύγχρονος και Ανθρώπινος Δήμος» στο Δημοτικό Συμβούλιο Τανάγρας κατά την ψηφοφορία για την ανάδειξη των  νέων μελών της Οικονομικής Επιτροπής με αποτέλεσμα η Δημοτική Σύμβουλος κα Ευγενία Στρατή-Πινήτα να καταγγείλει τις διαδικασίες και να αποχωρήσει από τον συνδυασμό της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τανάγρας την Κυριακή 5 Μαρτίου στο Σχηματάρι  η κα Ευγ. Στρατή-Πινήτα ζήτησε να μετάσχει στην Οικονομική Επιτροπή αλλά τα μέλη του συνδυασμού της αρνήθηκαν την στήριξη και της αντιπρότειναν είτε Αντιπροεδρία στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Η κα Στρατή-Πινήτα μετά την ολοκλήρωση της σχετικής ψηφοφορίας ζήτησε το λόγο όπου και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του επικεφαλή του συνδυασμού της, αφήνοντας σαφείς αιχμές για συναλλαγή με την συμπολίτευση και να δηλώσει τελικά ότι ανεξαρτητοποιείται.

Συγκεκριμένα τόνιζε: «Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας κατάλαβα ότι δεν έχω θέση στη συγκεκριμένη παράταξη, η οποία δεν σέβεται τα μέλη της. Διακριτές συμφωνίες πριν την ψηφοφορία δεν με αγγίζουν. Είμαστε εδώ για το κοινό καλό κι όχι ρίχνοντας λάσπη. Και σε αυτό δεν μπορώ να κάνω εκπτώσεις. Είμαι εκπαιδευτικός και διδάσκω αρχές στους μαθητές μου. Δεν μπορώ να μην τις τηρήσω»,

Απαντώντας ο κ. Χρ. Πέτρου τόνισε ότι «Η κα Στρατή-Πινήτα ζήτησε να μετάσχει στην Οικονομική Επιτροπή. Εμείς της προτείναμε να μπει σε όλες τις άλλες Επιτροπές. Δεν τις αποδέχτηκε. Αν δεν την εκφράζει η παράταξή μας υπάρχει άλλος δρόμος».

Ενώ ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Δήμος στους πολίτες» κ. Λ. Μαυράκης, υποστήριξε ότι «Άποψη του συνδυασμού είναι ότι έχουμε οδηγηθεί σε μια υπερπαράταξη που δημιουργείται από τη μείζονα αντιπολίτευση που με τμήμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης συμπορεύεται με τη συμπολίτευση. Προβλέπω μια ισχυρή ενιαία παράταξη που θα στηρίζει την Δημοτική Αρχή και μια ισχνή αντιπολίτευση. Κάτι που θα φανεί στις επόμενες συνεδριάσεις».