Ανεύθυνοι οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλ

22.11.2015

 Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγούν  στη Δυτική Ελλάδα. Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά  και χρήζουν περαιτέρω έρευνας καθώς αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

 Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, οι οδηγοί  καταδεικνύουν ένα δυσάρεστο, πλην όμως επικίνδυνο φαινόμενο ή αν προτιμάται μια κακιά συνήθεια. Την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Και μάλιστα κατά πολύ πάνω από το επιτρεπτό όριο!

 Έτσι λοιπόν, σε 7.269 ελέγχους διερεύνησης μέθης που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Περιφέρεια τον περασμένο μήνα, διαπιστώθηκαν 2380 παραβάσεις. Δηλαδή το 30% τον οδηγών που υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ είχαν καταναλώσει ποσότητες αλκοόλ παραπάνω από το επιτρεπτό όριο, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να κριθεί σκόπιμο από την αστυνομία να περάσουν ένα 24ωρο στο αυτόφωρο. Οι περισσότερες παραβάσεις για κατανάλωση αλκοόλ βεβαιώθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία και ακολουθούν Αχαΐα και Ηλεία, γεγονός που δείχνει ότι οι οδηγοί μας μόνο ως «Ιππότες της Ασφάλτου» δεν λογίζονται, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο την ίδια τους την ζωή, αλλά και τις ζωές των άλλων.

Καταπέλτης για το ζήτημα της οδήγησης υπό την επήρεια μέθης ήταν μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ο γνωστός πρώην πρωταθλητής αγώνων Τάσος Μαρκουίζος, ο γνωστός σε όλους μας «Ιαβέρης», ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του για να αφυπνίσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία σε ζητήματα οδικής ασφάλειας. Σε μία χώρα που συγκριτικά για παράδειγμα με την Γαλλία έχει κάθε χρόνο διπλάσια θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα!

«Πρόκειται για τον ορισμό της παραβατικής ηλιθιότητας. Οι άνθρωποι οι οποίοι εντοπίζονται κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου να οδηγούν μεθυσμένοι, θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται από τις αρχές ως κοινοί εγκληματίες και τρομοκράτες. Σπέρνουν στο δρόμο μια άλλου είδους τρομοκρατία. Διαπράττουν ανθρωποκτονία και μάλιστα όπως τις έχω χαρακτηρίσει από δόλο, καθώς πίνοντας, γνωρίζουν πλήρως τι μπορεί να προκαλέσουν. Και μάλιστα όταν κάποιος είναι μεθυσμένος, όχι απλά δεν πρέπει να οδηγεί, αλλά ούτε καν να κυκλοφορεί πεζός. Το 95% των θανατηφόρων παρασύρσεων από οδηγούς, οφείλεται στους πεζούς, οι οποίοι κατόπιν τοξικολογικών ελέγχων, αποδείχθηκε ότι περπατούσαν μεθυσμένοι. Ο μεθυσμένος πεζός δεν μπορεί να υπολογίσει, ούτε την απόσταση ενός οχήματος, ούτε την ταχύτητά του. Όλα στην χώρα μας είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού. Θα το πω απλά. Είμαστε απαίδευτοι και απολίτιστοι και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι έτσι μεγαλώνουμε και τα παιδιά μας. Ένα παιδί αποτυπώνει τις εικόνες που βλέπει από τους γονείς του. Όταν βλέπει ότι ο πατέρας καπνίζει, μιλάει στο κινητό, πίνει πριν οδηγήσει, δεν φορά κράνος ή ζώνη ασφαλείας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πράξει το ίδιο όταν μεγαλώσει, καθώς ο γονιός για τα παιδιά είναι πρότυπο» ανέφερε ο «Ιαβέρης» για να αναφερθεί στη συνέχεια στα χειρότερα οδικά δίκτυα της χώρας, αν όχι ολόκληρης της Ευρώπης που είναι αυτά της Αντιρρίου – Ιωαννίνων και της Πατρών – Πύργου.