Ανοίγει νέος δρόμος Πύλη Δερβενοχωρίων-Αγ. Αθανασίος

17.8.2016

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωράει η κατασκευή του νέου  δρόμου που θα ενώνει την Πύλη Δερβενοχωρίων με τον  Άγιο Αθανάσιο του Δήμου Τανάγρας,  ο οποίος αναμένεται τους επόμενους μήνες να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί στη κυκλοφορία.

Πρόκειται για τον ήδη υπάρχοντα δρόμο ο οποίος σήμερα είναι αγροτικός χωμάτινος, συνολικού μήκους 6,5 χιλιομέτρων, που θα διανοιχτεί ώστε να γίνει διπλής κατεύθυνσης και θα ασφαλτοστρωθεί. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ και κατασκευάζεται ιδίοις πόροις από το Δήμο Τανάγρας.

Είναι ένα έργο πνοής για την περιοχή γιατί θα παρακάμπτει σε μεγάλο βαθμό τον ορεινό όγκο και θα δίνει μεγαλύτερη και πιο ασφαλή προσβασιμότητα στα χωριά των Δερβενοχωρίων τα οποία  κατά τους χειμερινούς μήνες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της ολισθηρότητας και της κακής κατάστασης που βρίσκεται ο υπάρχον κεντρικός δρόμος που ενώνει την Τανάγρα με τα Σκούρτα.

Ο υπό κατασκευή δρόμος Πύλης-Αγίου Αθανασίου σε συνάρτηση και με τον Περιφερειακό δρόμο Τανάγρας –Πύλης- Ελευσίνας, η μελέτη του οποίου θα ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο, συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ,  που πρόκειται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ θα αναβαθμίσουν την περιοχή καθώς θα αποκτήσει μεγαλύτερη προσβασιμότητα και θα μπορούν τα Δερβενοχώρια να γίνουν τουριστικός προορισμός.

Επί της ουσίας πρόκειται για δύο έργα ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη ορεινή περιοχή τα οποία εντάσσονται σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης και προώθησης των Δερβενοχωρίων από την σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Τανάγρας υπό τον κ. Β. Περγάλια. Ενώ θα ικανοποιήσει κι ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων για βελτίωση των οδικών υποδομών του ορεινού όγκου του δήμου που για δεκαετίες ήταν τους χειμερινούς μήνες αποκομμένος από τον κεντρικό ιστό της χώρας.

ΠΥΛΗ-ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΠΥΛΗ-ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΠΥΛΗ-ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ