Ανοίγουν μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων τα νέα ιατρεία της Τοπικής Μονάδας Υγείας

Ανοίγουν τα ιατρεία της Τοπικής Μονάδας Ωρωπού μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων και της Δημοτικής Αρχής η οποία απέστειλε έγγραφο προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητώντας να ενημερωθεί για τους λόγους της αναίτιας καθυστέρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Μονάδα αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της εντός της εβδομάδας η το αργότερο στις αρχές της επόμενης. Να σημειώσουμε ότι τα νέα ιατρεία  της  Τοπικής Μονάδας Υγείας,  εγκαινιάστηκαν στις 7 Μαΐου, και είναι ευγενική χορηγία του εφοπλιστή κ. Αθ. Μαρτίνου.

Ενώ όλοι περίμεναν την άμεση λειτουργία των ιατρείων, μετά και την παράδοση – παραλαβή του κτιρίου και του εξοπλισμού του στην 1η ΥΠΕ, μαζί με τις άδειες πυρασφάλειας και πυροπροστασίας, διαπιστώθηκαν κατασκευαστικές ατέλειες, καθώς μέσα στο κτίριο εισχώρησαν νερά της βροχής, είχαν κλαπεί τρία αιρκοντίσιον και δεν υπήρχε τηλεφωνική γραμμή και ίντερνετ, προβλήματα τα οποία άμεσα αποκατέστησε η κατασκευαστική εταιρία του κ. Μαρτίνου.

Εν τούτοις τα ιατρεία παραμένουν κλειστά και, όπως αναφέρει ο Δήμος Ωρωπού με ανακοίνωσή του, οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κι όχι τη Δημοτική Αρχή η οποία δεν έχει καμία δικαιοδοσία άρα και ευθύνη για τη λειτουργία της μονάδας.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης με έγγραφό του, την 28η Ιουνίου, προς τον υπουργό  Υγείας κ. Ανδρέα Ξάνθο, τον Αναπληρωτή υπουργό κ. Παύλο Πολάκη και τον Αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα Υγείας κ. Σταμάτη Βαρβαρό, ζητούσε να ενημερωθεί για  τους λόγους της καθυστέρησης, καθώς έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και η περιοχή έχει αυξημένες ανάγκες στον τομέα της υγείας.