Ανοίγουν τα θερινά σινεμά – Όλες οι ταινίες που μπορείτε να δείτε από τη Δευτέρα

Όλες οι θερινές κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας που ανοίγουν τη Δευτέρα και οι ταινίες που θα προβάλουν.

Τα θερινά σινεμά επιστρέφουν τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, ξεκινώντας το πρόγραμμα των προβολών τους με μερικές από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του χειμώνα που πέρασε.

Με πληρότητα 70% επί της κανονικής χωρητικότητας της κάθε αίθουσας, χωρίς διάλειμμα, με κανονική λειτουργία του κυλικείου και με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως ανακοινώθηκε, οι θερινοί κινηματογράφοι που ανοίγουν τη Δευτέρα θα προβάλουν, τουλάχιστον τις πρώτες τρεις μέρες λειτουργίας τους (Δευτέρα 1/6 έως Τετάρτη 3/6), επαναλήψεις ταινιών που χαρακτήρισαν την κινηματογραφική σεζόν που φτάνει στο τέλος της.

Τα Παράσιτα, το αριστούργημα του Κορεάτη Μπονγκ Τζουν Χο που θριάμβευσε στα φετινά Όσκαρ, κερδίζοντας 4 βραβεία, μεταξύ των οποίων αυτά της Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας, το αντιπολεμικό δράμα 1917 του Σαμ Μέντες, η σπαρταριστή κωμωδία μυστηρίου Στα Μαχαίρια του Ράιαν Τζόνσον, ο πολυσυζητημένος Joker του Τοντ Φίλιπς, άλλα και οι πρόσφατες ταινίες αγαπημένων δημιουργών όπως οι Πέδρο Αλμοδόβαρ και Ρόμαν Πολάνσκι (Πόνος και Δόξα και Κατηγορώ..! αντίστοιχα) είναι μερικές από τις επιλογές που μπορείτε να δείτε στις αίθουσες.

Όμως και ο ελληνικός κινηματογράφος έχει να επιδείξει μερικά εξαιρετικά φετινά δείγματα, ιδανικά για θερινές προβολές: Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς, η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη που έσκισε στη μία αίθουσα που προβαλλόταν πριν από το lockdown, είναι πλέον διαθέσιμη σε περισσότερους κινηματογράφους. Ακόμα, η Ευτυχία του Άγγελου Φραντζή, η μεγάλη εισπρακτική επιτυχία του χειμώνα για τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλόυ, και ο συγκινητικός Απόστρατος του Ζαχαρία Μαυροειδή, αξίζουν της προσοχής σας.

Από την Πέμπτη 4/6 θα κάνουν πρεμιέρα και νέες ταινίες, οπότε το πρόγραμμα των κινηματογράφων θα διαμορφωθεί ανάλογα.

Δείτε εδώ τις κριτικές του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου για όλες τις ταινίες που προβάλλονται, καθώς και αναλυτικά τις μέρες και τις ώρες προβολών σε όλες τις αίθουσες.

Πηγή: www.lifo.gr