Αντίδραση Γρ. Ψαριανού στις δηλώσεις Χ. Θεοχάρη περί αλλαγής ηγεσίας στο Ποτάμι

17.1.2016

Έντονες αντιδράσεις οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν προκαλεί εντός του Ποταμιού η συνέντευξη του κ. Θεοχάρη, με την οποία ο βουλευτής του κόμματος έθεσε εμμέσως ζήτημα ηγεσίας.

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή του Ποταμιού Γρ. Ψαριανού ο οποίος μιλώντας στο MEGA είπε «Δεν καταλαβαίνω πώς η θυσία του Σταύρου Θεοδωράκη θα βοηθήσει να προχωρήσουμε; Τι είναι, Ιφιγένεια;», όταν κλήθηκε να σχολιάσει την δήλωση του κ. Θεοχάρη, ότι ίσως χρειαστεί ο επικεφαλής του Ποταμιού «να προσφέρει με γενναιότητα ακόμη και το ίδιο του το είναι», για την διεύρυνση και ενοποίηση του ριζοσπαστικού κέντρου.

Όταν ρωτήθηκε αν κάποιος άλλος θα μπορούσε να βοηθήσει το Ποτάμι να προχωρήσει, ο κ. Ψαριανός απάντησε ότι μάλλον ο κ. Θεοχάρης «εννοεί τον ίδιο. Δεν ξέρω, για να λέει ότι κάποιος πρέπει να θυσιαστεί για να προχωρήσουμε, κάτι τέτοιο σκέφτομαι», ενώ πρόσθεσε ότι για τον ίδιο δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας, αλλά θέμα πολιτικών επιλογών.  «Δεν είναι τροχοπέδη ο κ. Θεοδωράκης. Αν αλλάξει, θα εκτοξευθεί το Ποτάμι; Δεν πιστεύω κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε ο κ. Ψαριανός, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ανέφερε ότι όλα θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν στο συνέδριο του κόμματος σε ένα μήνα.

Ανέφερε ότι ήταν έκπληξη η εκλογή του κ Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας κι ότι όποτε κι αν γίνουν εκλογές δεν θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Όσο για το ριζοσπαστικό κεντρώο χώρο είπε υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, το ΠΟΤΑΜΙ η ΕΚ αλλά και ανένταχτοι οι οποίοι θα μπορούσαν να ενωθούν για να το εκφράσουν.

Ακόμη, ο κ. Ψαριανός άσκησε δριμεία κριτική στην Φώφη Γεννηματά, αναφέροντας ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπέπεσε σε τρία ατοπήματα. «Εκανε την ”πάπια” στο σύμφωνο συμβίωσης και είπε ότι την χωρίζει άβυσσος από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη ενώ συγκυβερνούσαν δύο χρόνια και δεν μας το είπε τότε. Οσο για την υπόθεση Γρηγοράκου, ήταν μία δική της απόφαση και όχι κάποιου οργάνου», δήλωσε.