Αντίθετος ο Μουζάλας με την πρόταση Γιούνκερ για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες

6.11.2015

Η αντίληψη ότι η κοινή ακτοφυλακή του Αιγαίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ανάγεται στη σφαίρα της φαντασίας και δεν θα προσφέρουν κάτι, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας.

«Οι κοινές περιπολίες δεν έχουν κάτι να προσφέρουν, πρόκειται για κάτι που κινείται στη σφαίρα της φαντασίας», είπε ο κ. Μουζάλας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Συνεχίζοντας επισήμανε ότι «Αυτό είναι κάτι που το ξέρουν πολύ καλά τόσο το λιμενικό το δικό μας όσο και της Τουρκίας που έχουν κατά τα άλλα μια πολύ καλή συνεργασία».

Αναφορικά με τις υποδομές που ετοιμάζει και η ελληνική πλευρά για την φιλοξενία των προσφύγων είπε «Όσο δεν ελέγχουμε εμείς τις ροές και ελέγχονται από τους εμπόρους ανθρώπων πάντα δεν θα φθάνουν» και πρόσθεσε «Είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα που πολύ λίγο εξαρτιέται από εμάς».

«Η Ευρώπη βοηθάει πολύ λιγότερο από αυτό που χρειάζεται» τόνισε και «δημιουργεί κάποιες συνθήκες που θα μπορούσαν να είναι σοβαρές προσπάθειες αλλά αργεί πάρα πολύ».

Ο υπουργός παράλληλα διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση «δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων ή μεταναστών».