Αντιπαράθεση ανάμεσα στην κόρη και την πρώην σύζυγο του ηθοποιού για 30 έργα τέχνης

Τα 30 έργα τέχνης μεγάλης αξίας που είχε αγοράσει ο Κώστας Βουτσάς για τα παιδιά του και η επίθεση της κόρης του στην πρώην σύζυγο που αρνείται να τα μοιράσει.

Έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Κώστα Βουτσά και της Έρρικας Μπρόγιερ, η κόρη τους Σάντρα Βουτσά, μίλησε για την απώλειά τους τονίζοντας πόσο της λείπουν οι γονείς της, που έφυγαν από τη ζωή με διαφορά 40 ημερών.

Ο "θησαυρός" του Κώστα Βουτσά: Σκοτωμός ανάμεσα στην κόρη και την πρώην σύζυγο του ηθοποιού για 30 έργα τέχνης

Ακόμα, η κόρη του διάσημου ζευγαριού, η οποία είχε προειδοποιήσει και στο παρελθόν για το θέμα της περιουσίας του πατέρα της, αναφέρθηκε και στη δεύτερη σύζυγο του πατέρα της, Θεανώ Παπασπύρου, η οποία έχει στην κατοχή της μια μεγάλη συλλογή από έργα τέχνης, που ανήκαν στον .σπουδαίο ηθοποιό.

βουτσας παπασπυρου
Ο Κώστας Βουτσάς με τη Θεανώ Παπασπύρου/NDP

Πρόκειται για περισσότερα από 30 έργα τέχνης, τα οποία είχε σκοπό να αφήσει στις κόρες του, αφού τότε ακόμη δεν είχε αποκτήσει τον γιο του Φοίβο, αλλά η Θεανώ Παπασπύρου αρνείται να τους τα δώσει, όπως ισχυρίστηκε.

“Ο πατέρας μου αγαπούσε πάρα πολύ την τέχνη. Αγόραζε πίνακες και όπως έλεγε ήταν μία επένδυση για τα τρία του κορίτσια. Μας έλεγε: “Όταν θα φύγω από τη ζωή θα μοιραστούν σε εσάς με κλήρωση”. Όταν έλεγε αυτά ο πατέρας μου δεν υπήρχε ο Φοίβος, γι’ αυτό έλεγε για τις τρεις του κόρες. Εννοείται πως πλέον είναι δια του τέσσερα. Βέβαια εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα.

Η δεύτερη σύζυγος του πατέρα μου είχε πάρει αυτούς τους πίνακες μέχρι τη στιγμή που θα γινόταν αυτή η κλήρωση, αλλά τώρα δεν τους δίνει και λέει πως είναι δικοί της. Μετά τον θάνατο του πατέρα μου αλλάξανε τα δεδομένα και η Θεανώ λέει πως είναι δικοί της και δεν τους δίνει. Με εξοργίζει αυτή η συμπεριφορά. Δεν μπορώ τους θρασύδειλους ανθρώπους. Ήταν επιθυμία του πατέρα μου. Δεν μπορώ να δεχτώ την απόφαση αυτή”, είπε η Σάντρα Βουτσά στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”.

Στην εκπομπή μίλησε και η αδερφή του αείμνηστου ηθοποιού, Ελένη Βουτσά η οποία επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος εξέφραζε την επιθυμία του να αφήσει στα παιδιά του τη μεγάλη συλλογή αξίας.

“Ο Κώστας έβγαζε πολλά χρήματα, έκανε σωστές επενδύσεις αλλά για τα παιδιά του. Δεν άφησε βέβαια και τις γυναίκες του παραπονεμένες αλλά αυτά που είχαν αγοραστεί ήταν από τα λεφτά του Κώστα. Ο αδερφός μου μού ζήτησε μία εικόνα της Παναγίας του 1700 και μία ακόμα με τον Άγιο Νικόλαο που είχε στην κατοχή της. Ο Κώστας μου είπε ότι θα μου τα έδινε. Δεν τα έδωσε .Τα κράτησε η Θεανώ” είπε επιβεβαιώντας με αυτό τον τρόπο τα λόγια της ανιψιάς της.

σαντρα βουτσα
Η Σάντρα Βουτσά μαζί με την Ελένη Βουτσά

Η Σάντρα Βουτσά για την Αλίκη Κατσαβού

Η Σάντρα Βουτσά αναφέρθηκε με πολύ όμορφα λόγια και για την τελευταία σύζυγο του “αιώνιου έφηβου” του ελληνικού κινηματογράφου, Αλίκη Κατσαβού, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν υπήρχε περίπτωση, αν υπήρχαν αυτά τα πράγματα στα χέρια της Αλίκης αυτή να έκανε κάτι τέτοιο. Η Αλίκη αγαπούσε πάρα πολύ τον πατέρα μου”!

Κώστας Βουτσάς-Αλίκη Κατσαβού: Προετοιμάζουν τη βάπτιση του Φοίβου [φωτο]

thetoc.gr