Αντώνης Κόκας: Από χόμπι έγινε πρωταθλητής Ελλάδας στο JET SKI

Του Ανδρέα Κάτσενου

Στο νερό κάνει θαύματα. Μέσα σε περίπου τέσσερα χρόνια έχει κατακτήσει  την κορυφή.Είναι πανελληνιονίκης  στο  Jet Ski. Αλλά δεν σταματάει να βάζει νέους στόχους.

Ο λόγος για τον Αντώνη Κόκα, που τον θαυμάσαμε στο «Akropolis Jet Raid 2018, Oropos Greece»,

Ο Αντώνης Κόκας είναι μόλις 32 χρονών. Ένα παιδί χαμογελαστό που σε κερδίζει με τη σοβαρότητά του. Αν και πρωταθλητής δεν είναι σνόμπ. Αντιθέτως είναι προσηνής, ετοιμόλογος και έξω καρδιά.

Στη  ζωή του έχει καταφέρει πολλά χάρις στην αυτοπειθαρχία, τη μεθοδικότητα και την εργατικότητα που τον διακρίνουν. Είναι ένας σοβαρός επιχειρηματίας, με πολλά κομμωτήρια στην Αθήνα, αλλά και εξαιρετικός αθλητής, που μάγεψε με την παρουσία του στους αγώνες σε Ωρωπό και Μήλο.

Μάλιστα στη Μήλο κατέκτησε την Τρίτη θέση και θα μπορούσε να είναι και μέσα στην τελική τριάδα των νικητών στη γενική βαθμολογία, εάν δεν είχε ατυχίες την τελευταία μέρα των αγώνων. Όπως λέει, όμως, δεν το βάζει κάτω. Αυτά είναι μέσα στους αγώνες.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγώνων στον Ωρωπό το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 9 Ιουνίου και λίγο πριν την τελετή απονομών, παρά την κούραση που ζωγραφίζονταν στο πρόσωπό του, δέχτηκε να μιλήσει αποκλειστικά στην Άποψη τώρ@ για τους αγώνες, την εμπειρία του και τους επόμενους στόχους του.

Όταν τον ρωτήσαμε για τους αγώνες ήταν αφοπλιστικός. «Εξαιρετικοί. Καλύτεροι οργανωτικά αγώνες Jet Ski  στην Ελλάδα δεν έχουν διοργανωθεί. Τέλειοι» μας είπε. Και πρόσθεσε: «Μπράβο στο Δήμο Ωρωπού και στην Κ.Ε.Δ.Ω., τον Άκη Μαλούχο και τον Μπρούνο,  για την άψογη διοργάνωση των αγώνων. Εύχομαι και του χρόνου να είμαστε πάλι εδώ».

Ενώ για την δυσκολία των αγώνων υποστήριξε ότι «Ήταν πάρα πολύ δύσκολες οι διαδρομές και πολύ απαιτητικές. Χρειάζονταν μυαλό για να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις του αγώνα. Να έχεις καλή προετοιμασία, υπομονή γιατί έπρεπε να διαχειριστείς το κάθε κομμάτι του αγώνα με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούσαν. Άλλες συνθήκες στον  Ωρωπό, άλλες στη Μήλο».

Αν και στεναχωρημένος, γιατί την τελευταία μέρα είχε κάποιες μικροατυχίες, καθώς έμεινε από καύσιμα και είχε και μια μηχανική βλάβη στον κινητήρα, που του στέρησαν ένα καλύτερο πλασάρισμα, εν τούτοις διατηρούσε το χαμόγελό του λέγοντας «Τώρα κοιτάμε το επόμενο βήμα που είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στο Βέλγιο σε λίγες μέρες. Εκεί θέλω να διακριθώ. Να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ».

Φυσικά πίσω  από  μια μεγάλη επιτυχία ενός αθλητή υπάρχει μια γυναίκα. Ο Αντώνης έχει την τύχη να έχει δύο. Την γυναίκα του και την μικρή κόρη του Μαρία η οποία με επιμονή μας ζητούσε να μιλήσει για τον πατέρα της, ο οποίος είναι ο ήρωας της, λέγοντας «Είμαι πολύ χαρούμενη για τις επιτυχίες του μπαμπά μου. Εγώ θέλω να είναι  πάντα πρώτος. Πρωταθλητής στην Ελλάδα και παντού».

Βεβαίως, ο Αντώνης Κόκας διαθέτει και μια σπουδαία ομάδα τεχνικών που τον βοηθούν στην προσπάθειά του και τον στηρίζουν. Μεγάλο μέρος των επιτυχιών το χρωστάει και σε αυτούς που είναι αθέατοι ήρωες.

Με τον Αντώνη ο χρόνος δεν θέλεις να τελειώσει.  Μαθαίνεις πολλά για ένα σπορ που στην Ελλάδα είναι σχετικά νέο. Άλλωστε   οι περισσότεροι στη χώρα μας ασχολούνται από χόμπι όπως, ακριβώς ξεκίνησε και ο ίδιος  ο Αντώνης γιατί χρειάζεται ισχυρή ομάδα υποστήριξης, μεράκι  και αρκετή τρέλα Αλλά και χρήμα!

Ο χρόνος πιέζει και δεν μας επιτρέπει να πούμε περισσότερα. Έμειναν πολλά να πούμε για την επόμενη συνάντηση με τον Έλληνα πρωταθλητή.

Ευχή όλων μας είναι και στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βέλγιο,  ο Αντώνης Κόκας να φέρει κι άλλες επιτυχίες για τα ελληνικά χρώματα.