Αντώνης Σαμαράς: «Δεν είναι η αγωνία μου να επιστρέψω»

6.12.2015

Να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά το πολιτικό του μέλλον, ενδεχομένως, και για να  μην χρεωθεί οποιαδήποτε τραυματική εξέλιξη στη Νέα Δημοκρατία μετά τις εσωκομματικές εκλογές επιχειρεί με συνέντευξή του στο «Έθνος»   ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς. Δεν εξηγεί όμως γιατί, ενώ  πρότεινε για νέο Πρόεδρο τον κ. Ευ.  Μεϊμαράκη δεν τον στήριξε ούτε μετά τις εθνικές εκλογές, ούτε μετά την αποτυχία διενέργειες των εσωκομματικών εκλογών,   αλλά ούτε και γιατί τα πρωτοπαλίκαρα του που συντάχτηκαν με άλλους υποψηφίους .

Με τη συνέντευξή του επιχειρεί πάντως να κλείσει τα  σενάρια που τον θέλουν να σχεδιάζει την επιστροφή του στην ηγεσία της ΝΔ, ή να ετοιμάζει την ίδρυση νέου κόμματος διέψευσε ο Αντώνης Σαμαράς. Για το τελευταίο είναι βέβαιον γιατί η ιστορία της ΠΟΛ.ΑΝ είναι ακόμα νωπή.

«Δεν είναι η αγωνία μου να επιστρέψω», δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Εθνος» ο πρώην πρωθυπουργός, διαψεύδοντας τα σενάρια. Αντίθετα, δηλώνει ότι θέλει τη ΝΔ ενωμένη και πλήρως αξιόμαχη, ώστε να είναι έτοιμη να διεκδικήσει και να κερδίσει τη διακυβέρνηση της χώρας. Παράλληλα, δηλώνει επίσης ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να σωθεί η χώρα, η οποία όπως υποστηρίζει έχει βγει από το σωστό δρόμο με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ακόμη, στη συνέντευξή του, ο κ. Σαμαράς ζητά από τους τέσσερις υποψήφιους για την ηγεσία στη ΝΔ ενότητα και σοβαρότητα, καθώς και να γίνουν άμεσα οι εσωκομματικές εκλογές, οι οποίες έχουν οριστεί για τις 20 Δεκεμβρίου.

Ζητά επίσης η παράταξη να υπερασπιστεί το έργο της, που σήμερα δικαιώνεται, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να επιστρέψει στην εξουσία, όπως υποστηρίζει. «Αυτό το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το κατεδαφίζει», δηλώνει ο κ. Σαμαράς.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού ή οικουμενικής κυβέρνησης, εκτιμά ότι σήμερα τέτοιες προϋποθέσεις δεν υπάρχουν και όσα λέγονται είναι ευφάνταστα σενάρια.

«Δεν ξέρω αν θα αντέξει η κυβέρνηση. Νομίζω ότι ήδη δείχνει σημάδια πανικού», σημειώνει ακόμη.