Αντώνης Τσαπατάκης: Συγκλονίζει ο παραολυμπιονίκης … Όρθιος με την ψυχή και το σώμα

Συγκλονίζει η φωτογραφία του Αντώνη Τσαπατάκη, που τον δείχνει… όρθιο στον πάτο μιας πισίνας και το αμαξίδιο του λίγο πιο πίσω!

Το 2006 στον δρόμο έξω απο το κολυμβητήριο Χανίων στην Νέα Χώρα, ο 18χρονος τότε, Αντώνης Τσαπατάκης τραυματίζεται σοβαρά όταν χάνει τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και πέφτει, με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος.

Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, με τις αμέτρητες διακρίσεις σε ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις, πόζαρε στον φακό του Νικόλα Σαμαρά σε πισίνα της Θεσσαλονίκης και ανάρτησε ένα κείμενο όλο νόημα στη σελίδα του στο facebook.

«Ηταν ανταλλαγή… Έδωσα τη δύναμη του περπατώ και πήρα την υπερδύναμη του να βοηθώ τους άλλους να “περπατούν”, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Η μόνη απτή ανάμνηση, οι λιγοστές φωτογραφίες. Υπάρχει όμως και η “συναισθηματική” ανάμνηση, όπως λέω. Αυτή που βιώνω όταν είμαι μέσα στην πισίνα. Εκεί που γαλουχήθηκα από τα 5 μου. Εκεί που νίκησα, έχασα, αλλά ξανανίκησα. Εκεί που στα 18 μου έγινε η “ανταλλαγή” και πάλι όμως νίκησα, έχασα αλλά θα ξανανικήσω.

Εκεί που κάθε μέρα θυμάμαι να περπατώ, ώσπου κάνω τα πρώτα μου βήματα ξανά» έγραψε ο 29χρονος Χανιώτης αθλητής, ο οποίος στα 18 του τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα να καταστεί παραπληγικός.

«Εγώ φταίω»

«Καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεών του. Ούτε ο Θεός μου είπε να πηγαίνω με 800 ούτε 18 χρονών να καβαλώ μηχανή 1.000 κυβικά να το παίζω γαμπρός και να κα…ντίζω ούτε τίποτα. Εγώ έτρεξα, εγώ φταίω και εγώ θα το αντιμετωπίσω. Οπως μάγκας νόμιζα ότι είμαι τότε, έτσι μάγκας θα είμαι και τώρα» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο παραολυμπιονίκης. Μάλιστα, το ατύχημα είχε συμβεί σχεδόν έξω από το κολυμβητήριο όπου είχε περάσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής του. Ο ίδιος άρχισε να ασχολείται με την κολύμβηση ΑμεΑ το 2009, έχοντας προπονητή τον Κώστα Νικολαντωνάκη.